Huurauto Santa Cruz de Tenerife

Autohuur Santa Cruz vanaf 25 € per dag

Teruggave op een andere locatie
7
Tage
Huurauto Alamo Huurauto Europcar Huurauto TUI Huurauto Hertz Huurauto Enterprise Huurauto Rentalcars.com
Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat

Actuele aanbiedingen Santa Cruz de Tenerife

Kleine auto
Kleine auto
bijv. OPEL CORSA of gelijkwaardig
OPEL CORSA
vanaf 25 €/dag
Kleine auto
 • Direct beschikbaar
OPEL CORSA
vanaf 25 €/dag
Kleine auto
 • Zonder eigen risico
OPEL CORSA
vanaf 25 €/dag
Kleine auto
 • Beste brandstofoptie
OPEL CORSA
vanaf 25 €/dag
Compactklasse
Compactklasse
bijv. FORD FOCUS of gelijkwaardig
FORD FOCUS
vanaf 33 €/dag
Compactklasse
 • Direct beschikbaar
FORD FOCUS
vanaf 33 €/dag
Compactklasse
 • Zonder eigen risico
FORD FOCUS
vanaf 33 €/dag
Compactklasse
 • Beste brandstofoptie
FORD FOCUS
vanaf 33 €/dag
Andere auto-categorieën
Middenklasse
bijv. MERCEDES CLASE A of gelijkwaardig
MERCEDES CLASE A
vanaf 64 €/dag
Premium klasse
bijv. JEEP RENEGADE of gelijkwaardig
JEEP RENEGADE
vanaf 77 €/dag
Test winnaar
Service die overtuigd
Méér dan 34.000 tevreden klanten
4,5 / 5
Gratis annuleren
Wij helpen u graag bij uw boeking!
booking@driveboo.com

Ontdek Santa Cruz met de huurauto

Gezicht op santa cruz teneriffa

Als hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz het ideale uitgangspunt om dit unieke eiland met een huurauto te verkennen. U kunt autoverhuur aanbiedingen in Santa Cruz vergelijken met autoverhuur bedrijven en boek een auto huren in Santa Cruz online. Santa Cruz is de hoofdstad van de gelijknamige provincie op het eiland Tenerife op de Spaanse Canarische Eilanden. De stad ligt in het noordoosten van Tenerife en heeft ongeveer 200.000 inwoners. De stad wordt aanzienlijk beïnvloed door de haven, die een van de grootste Spaanse zeehavens aan de Atlantische Oceaan is.

Herfsthoogtepunten in en rond Santa CruzMenu-Entry

Een wandeltocht door de canyon van Masca is zeer aan te bevelen, aan het eind wacht de verfrissende zee en tijdens een boottocht naar de haven langs Los Gigantes kan men een of twee dolfijnen tegenkomen. De Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje (3.718 m) en het Parque Nacional del Teide met zijn fascinerende vulkaanlandschap, behoren tot de populairste bestemmingen van Tenerife. Als u in februari in Tenerife bent, mag u het carnaval in Santa Cruz niet missen. Dit wordt beschouwd als de tweede grootste ter wereld na die van Rio de Janeiro en laat zelfs het Ruhrgebied achter zich. De Plaza de Espana is het hart van de festiviteiten en wordt elk jaar rijkelijk versierd. Als u het hele eiland wilt verkennen, vindt u in de flyer een lijst met plaatsen die u moet bezoeken.

Gezicht op Santa Cruz Tenerife bij nacht
Stranden Afstand tot Santa Cruz Duur met de huurauto
Candelaria ongeveer 20 kilometer ongeveer 15 minuten
Puerto de la Cruz ongeveer 35 kilometer ongeveer 30 minuten
Garachico ongeveer 60 kilometer ongeveer 50 minuten
Los Cristianos / Costa Adeje ongeveer 75 kilometer ca. 50 minuten
Playa de las Américas ongeveer 76 kilometer ca. 50 minuten
Playa San Juan ongeveer 100 kilometer ca. 1 uur

Autoverhuur in Santa CruzMenu-Entry

Park in Santa Cruz Tenerife

In Santa Cruz, Tenerife, kunt u uw huurauto ophalen bij het autoverhuurbedrijf in het centrum van de stad en op het vliegveld . Let op: er zijn twee vliegvelden in Tenerife, Tenerife Noord en Tenerife Zuid.Tenerife Noord TFN wordt momenteel niet rechtstreeks bediend vanuit Duitstalige landen. Het ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van Santa Cruz en bedient vandaag de dag vooral het verkeer naar het Spaanse vasteland en de andere Canarische Eilanden. De reis van Duitsland naar Santa Cruz of Tenerife gaat daarom meestal met het vliegtuig naar Tenerife South Airport TFS. Tenerife Zuid TFS is de nieuwere en grotere van de twee luchthavens van het eiland. Geregelde bussen verbinden het vliegveld met de eilandmetropool Santa Cruz de Tenerife in het noorden, dat op ongeveer 50 km afstand ligt.

Wegverkeer op Tenerife en Santa Cruz

Uitzicht vanuit Santa Cruz Tenerife

Om de echt mooie plaatsen en stranden van het eiland te bereiken, is het aan te raden om een huurauto te nemen. Het wegennet is inmiddels in een goede tot zeer goede staat. Alle hoofdwegen zijn in de afgelopen 10 jaar uitgebreid en vernieuwd. Daarnaast zijn de snelwegen en de kustweg die het noorden met het zuiden verbindt gratis. De wegen in de bergen zijn soms erg smal en kronkelig. Maar hier staan zelfs de grote rijtuigen niet voor je neus. Maar alle wegen op de Teide zijn zeer goed ontwikkeld. Hierdoor kan het eiland ook zeer goed worden verkend met een gehuurde auto ver weg van de toeristische centra. Aanbevelingen van de respectievelijke autoverhuurbedrijven voor individuele rondreizen helpen bij de voorbereiding van de reis.

Algemene informatie over autoverhuur in Spanje

Strand in Santa Cruz Tenerife

In veel Spaanse vakantieregio's, zoals de Canarische Eilanden, zijn huurauto's zeer goedkoop. De reden hiervoor is de sterke concurrentie van de dealers. Dus eigenlijk kan elke vakantieganger zich een huurauto veroorloven. Wie de auto voor langere tijd wil reserveren of een aantal speciale wensen als kinderzitje heeft, wordt geadviseerd om de auto vooraf via internet te reserveren.

Autoverhuur en de huurvoorwaarden in Santa Cruz

Strand met boten in Santa Cruz Tenerife

De huurcontracten voorzien meestal in all-inclusive prijzen inclusief onbeperkt aantal kilometers. Na een wetswijziging is de aansprakelijkheidsverzekering met onbeperkte dekking ook in Spanje geldig. Een extra bescherming door het zogenaamde Mallorca-beleid is daarom grotendeels overbodig. De meeste autoverhuurbedrijven in Spanje eisen dat de bestuurder minstens 21 jaar oud is en minstens één jaar in het bezit is van een rijbewijs. In zuidelijke landen - dus ook in Spanje - is de tankregeling "vol - leeg" vrij vaak van toepassing. Dit betekent dat de huurauto wordt overgenomen met een volle tank en kan worden ingeleverd met een lege tank.

Algemene verkeersinformatie voor Spanje

Zeezicht vanuit Santa Cruz Tenerife

Voor degenen die het nog niet weten: de Canarische Eilanden behoren tot Spanje, daarom gelden daar dezelfde verkeersregels als op het Spaanse vasteland. Maar de meeste verkeersregels in Spanje verschillen niet significant van die in de EU of de Duitstalige landen. Maar sommige regels zijn een beetje anders. Om nog maar te zwijgen van de discipline op de Spaanse wegen, die veel te wensen overlaat. Maar de situatie is aan het verbeteren sinds de politie strengere controles heeft. Verkeersovertreders worden bedreigd met zware straffen.

 • Binnensteden: 50 km/u
 • Buiten de stad: 100 km/u
 • Snelweg: 120 km/u

Alcohol achter het stuur van een huurauto in Tenerife

Santa Cruz Tenerife in het centrum van de stad

De alcohollimiet is 0,5 per mille in het bloed en 0,25 per mille in de adem. Voor beginnende bestuurders die minder dan twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is de limiet 0,3 per mille in het bloed en 0,15 per mille in de adem. Wie na het gebruik van drugs achter het stuur kruipt en betrapt wordt, krijgt te maken met zware boetes, net als bij het rijden onder invloed van alcohol. Alleen de detectie van drugs in het lichaam is al voldoende voor de bestraffing, dus er is geen grenswaarde-regel.

Verdere verkeersregels op Tenerife met de huurauto

Cursus Spaans in Santa Cruz Tenerife

Natuurlijk moeten ook op Tenerife chauffeurs en bijrijders veiligheidsgordels dragen. Alle kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter of jonger dan 12 jaar moeten in een speciaal kinderzitje reizen en achterin zitten als er ruimte is. Mobiele telefoons mogen tijdens het rijden niet worden gebruikt, tenzij een vast geïnstalleerd handsfreesysteem wordt gebruikt voor het telefoneren. Gedimde koplampen zijn overdag niet verplicht voor auto's. Het wordt echter steeds vaker aanbevolen door de Spaanse verkeersautoriteiten, vooral op landwegen, op bewolkte dagen en in de donkere maanden van het jaar. Vakantiegangers uit EU-landen kunnen met hun binnenlandse rijbewijs gemakkelijk in Spanje rijden.

Huur een auto en parkeergarage in Santa Cruz

Kleur Dat betekent
Geel Geen parkeerplaats
Blauw Betaald parkeren
Groen Parkeerplaats voor bewoners
Gezicht op Santa Cruz Tenerife
Cursus Spaans in Santa Cruz Tenerife
Zeezicht vanuit Santa Cruz Tenerife

Het parkeren wordt geregeld door geen parkeergelegenheid en geen stoptekens. Daarnaast zijn er soms gele markeringen aan de rand van de rijbaan, die ook een parkeerverbod aangeven. Als er blauwe lijnen zijn, moet u parkeergeld betalen bij een machine. Groene markering betekent parkeren voor de bewoners, maar het is ook vaak mogelijk om daar op bepaalde tijden met een betaald parkeerkaartje te parkeren. Houd er rekening mee dat in geval van overtreding parkeerklauwen aan het voertuig worden bevestigd en dat in ernstige gevallen het voertuig wordt weggesleept!

Uw voordelen met Driveboo

 • Auto's huren vanaf 18 en voor jonge bestuurders jonger dan 21 respectievelijk 25 jaar
 • Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur
 • Autoverhuur zonder aanbetaling, creditcard en eigen risico
 • Geen verborgen kosten door transparant kostenoverzicht
 • Aanbiedingen voor goedkope huurauto's en leuke promoties
 • Talrijke klantrecensies en onafhankelijke aanbevelingen
 • Express Service en lange termijn verhuur
 • Goedkoop busjes huren
 • Grote keuze aan uitrusting, ophaallocaties, verzekeringen en aanvullende diensten
 • Prijsvergelijking van alle belangrijke autoverhuur aanbieders