Huurauto Santa Cruz de Tenerife

Autohuur Santa Cruz vanaf 32 € per dag

Teruggave op een andere locatie
7
Tage

Uw recent geselecteerde huurauto

Laatst bekeken huurauto
Ophalen:
Inleveren:
Huurauto Alamo Huurauto Europcar Huurauto TUI Huurauto Hertz Huurauto Enterprise Huurauto Rentalcars.com
Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat

Actueel aanbod Santa Cruz de Tenerife

Kleine auto
Kleine auto
bijv. SEAT IBIZA of gelijkwaardig
SEAT IBIZA
vanaf 33 €/dag
Kleine auto
 • Zonder zorgen-pakket
Seat Ibiza
vanaf 38 €/dag
Kleine auto
 • Direct beschikbaar
SEAT IBIZA
vanaf 33 €/dag
Kleine auto
 • Zonder eigen risico
Seat Ibiza
vanaf 38 €/dag
Compactklasse
Compactklasse
bijv. FORD FOCUS of gelijkwaardig
FORD FOCUS
vanaf 36 €/dag
Compactklasse
 • Zonder zorgen-pakket
Fiat Tipo
vanaf 38 €/dag
Compactklasse
 • Direct beschikbaar
FORD FOCUS
vanaf 36 €/dag
Compactklasse
 • Zonder eigen risico
Fiat Tipo
vanaf 38 €/dag
Andere auto-categorieën
Middenklasse
bijv. SEAT TOLEDO of gelijkwaardig
SEAT TOLEDO
vanaf 60 €/dag
Minibus
bijv. RENAULT SCENIC of gelijkwaardig
RENAULT SCENIC
vanaf 38 €/dag
7-zitplaatsen
bijv. Opel Zafira Minivan of gelijkwaardig
Opel Zafira Minivan
vanaf 82 €/dag
9-zitplaatsen
bijv. Opel Vivaro Minivan of gelijkwaardig
Opel Vivaro Minivan
vanaf 101 €/dag
SUV
bijv. Opel Crossland X SUV of gelijkwaardig
Opel Crossland X SUV
vanaf 40 €/dag
Cabrio
bijv. Fiat 500 Soft Top Cabrio of gelijkwaardig
Fiat 500 Soft Top Cabrio
vanaf 82 €/dag
Test winnaar
Service die overtuigd
Méér dan 34.000 tevreden klanten
4,5 / 5
Gratis annuleren
Wij helpen u graag bij uw boeking!
booking@driveboo.com

Ontdek Santa Cruz met een huurauto

uitzicht op santa cruz tenerife

Als hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz het ideale uitgangspunt om dit unieke eiland met een huurauto te verkennen. Met MietwagenCheck kunt u het aanbod van autoverhuurbedrijven in Santa Cruz vergelijken en online een huurauto voor Santa Cruz boeken. Santa Cruz is de hoofdstad van de gelijknamige provincie op het eiland Tenerife op de Spaanse Canarische Eilanden. De stad ligt in het noordoosten van Tenerife en heeft ongeveer 200.000 inwoners. De stad wordt vooral gekenmerkt door de haven, die een van de grootste Spaanse zeehavens in de Atlantische Oceaan is.

Highlights in de herfst in en rond Santa CruzMenu-Entry

Een wandeling door de kloof van Masca is een aanrader, aan het eind wacht de verfrissende zee op u en tijdens een boottocht naar de haven langs Los Gigantes kunt u een of twee dolfijnen tegenkomen. De Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje (3.718 m) en het Parque Nacional del Teide met zijn fascinerende vulkaanlandschap, behoren tot de meest populaire bestemmingen van Tenerife. Als u in februari op Tenerife bent, mag u het carnaval in Santa Cruz niet missen. Deze wordt beschouwd als de op één na grootste ter wereld na die van Rio de Janeiro en laat zelfs het Ruhrgebied achter zich. De Plaza de Espana is het hart van het festival en wordt elk jaar rijkelijk versierd. Als u het hele eiland wilt verkennen, vindt u hieronder een lijst met plaatsen die u moet bezoeken.

Gezicht op Santa Cruz Tenerife bij nacht
Stranden Afstand tot Santa Cruz Duur per huurauto
Candelaria ongeveer 20 kilometer ongeveer 15 minuten
Puerto de la Cruz ongeveer 35 kilometer ongeveer 30 minuten
Garachico ongeveer 60 kilometer ongeveer 50 minuten
Los Cristianos / Costa Adeje ca. 75 kilometer ongeveer 50 minuten
Playa de las Américas ongeveer 76 kilometer ongeveer 50 minuten
Playa San Juan ongeveer 100 kilometer ongeveer 1 uur

Autoverhuur in Santa CruzMenu-Entry

Park in Santa Cruz Tenerife

In Santa Cruz, Tenerife, kunt u uw huurauto zowel in het centrum van de stad als op het vliegveld ophalen bij het autoverhuurbedrijf. Let op: er zijn twee vliegvelden in Tenerife, Tenerife Noord en Tenerife Zuid. Tenerife Noord TFN wordt momenteel niet rechtstreeks vanuit Duitstalige landen bediend. Het ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van Santa Cruz en bedient vandaag de dag vooral het verkeer naar het Spaanse vasteland en de andere Canarische Eilanden. De reis van Duitsland naar Santa Cruz of Tenerife gaat daarom meestal met het vliegtuig naar Tenerife South Airport TFS. Tenerife Zuid TFS is de nieuwere en grotere van de twee luchthavens op het eiland. Regelmatige bussen verbinden de luchthaven met de eilandmetropool Santa Cruz de Tenerife in het noorden, dat op ongeveer 50 km afstand ligt, en er is een directe expresverbinding via de zuidelijke snelweg.

Het verkeer op de weg in Tenerife en Santa Cruz

Uitzicht vanuit Santa Cruz Tenerife

Om de echt mooie plaatsen en stranden van het eiland te bereiken, is het raadzaam om een huurauto te nemen. Het wegennet is nu in een goede tot zeer goede staat. Alle belangrijke verbindingswegen zijn in de afgelopen 10 jaar opgewaardeerd en vernieuwd. Daarnaast zijn de snelwegen en de kustweg die het noorden met het zuiden verbindt gratis. De wegen in de bergen zijn soms erg smal en kronkelig. Hier heeft men echter niet de grote rijtuigen voor zich. Maar alle wegen naar de Teide zijn zeer goed ontwikkeld. Zo kan het eiland ook uitstekend worden verkend ver weg van de toeristische centra door het huren van een auto. Aanbevelingen van de respectievelijke autoverhuurbedrijven voor individuele rondreizen helpen bij de voorbereiding van de reis.

Algemene informatie over autoverhuur in Spanje

Strand in Santa Cruz Tenerife

In veel Spaanse vakantieregio's, zoals de Canarische Eilanden, zijn huurauto's zeer goedkoop. De reden hiervoor is de sterke concurrentie van de dealers. Zo kan eigenlijk iedere vakantieganger zich een huurauto veroorloven. Als u de auto voor langere tijd wilt reserveren of als u bepaalde speciale wensen heeft zoals een kinderzitje, is het raadzaam om de huurauto vooraf via internet te boeken.

Autoverhuurbedrijven en de huurvoorwaarden in Santa Cruz

Strand met boten in Santa Cruz Tenerife

De huurcontracten voorzien meestal in all-inclusive prijzen inclusief onbeperkt aantal kilometers. Na een wetswijziging is de aansprakelijkheidsverzekering met onbeperkte dekking ook in Spanje van toepassing. Een aanvullende verzekering door de zogenaamde Mallorca-polis is daarom grotendeels overbodig. De meeste autoverhuurbedrijven in Spanje eisen dat de bestuurder minstens 21 jaar oud is en minstens één jaar in het bezit is van een rijbewijs. In zuidelijke landen - dus ook in Spanje - geldt vaak de brandstofregeling "vol - leeg". Dit betekent dat de huurauto wordt overgenomen met een volle tank en kan worden ingeleverd met een lege tank.

Algemene verkeersinformatie voor Spanje

Uitzicht op zee vanuit Santa Cruz Tenerife

Voor degenen die het nog niet weten: de Canarische Eilanden behoren tot Spanje, daarom gelden daar dezelfde verkeersregels als op het Spaanse vasteland. De meeste verkeersregels in Spanje verschillen echter niet veel van die in de EU of de Duitstalige landen. Maar sommige regels zijn een beetje anders. Om nog maar te zwijgen van de discipline op de Spaanse wegen, die veel te wensen overlaat. De situatie is echter aan het verbeteren sinds de politie haar controles heeft aangescherpt. Verkeersovertreders worden met zware straffen bedreigd.

 • In de stad: 50 km/u
 • Buiten de stad: 100 km/u
 • Snelweg: 120 km/u

Alcohol achter het stuur van een huurauto op Tenerife

Santa Cruz Tenerife in het centrum van de stad

De alcohollimiet is 0,5 per mille in het bloed en 0,25 per mille in de adem. Voor beginnende bestuurders die minder dan twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is de limiet 0,3 per mille in het bloed en 0,15 per mille in de adem. Wie na drugsgebruik achter het stuur kruipt en betrapt wordt, moet zware boetes verwachten, zoals in het geval van dronken rijden. Alleen al het opsporen van drugs in het lichaam is voldoende voor de bestraffing, dus er is geen limietregel.

Verdere verkeersregels op Tenerife met een huurauto

Spaans plein in Santa Cruz Tenerife

Natuurlijk moeten zowel de chauffeurs als alle passagiers op Tenerife hun veiligheidsgordel dragen. Alle kinderen kleiner dan 1,35 meter of jonger dan 12 jaar moeten in een speciaal kinderzitje reizen en achterin zitten als er plaats is. Mobiele telefoons mogen niet worden gebruikt tijdens het rijden, tenzij een vast handsfreesysteem wordt gebruikt om te bellen. Gedimde koplampen zijn overdag niet verplicht voor auto's. Het wordt echter steeds vaker aanbevolen door de Spaanse wegenautoriteiten, vooral op landwegen, bewolkte dagen en in de donkere maanden van het jaar. Vakantiegangers uit EU-landen kunnen zonder problemen met hun lokale rijbewijs in Spanje rijden.

auto huren en parkeren in Santa Cruz

Kleur Dat betekent
Geel Geen parkeergelegenheid
Blauw Betaald parkeren
Groen Bewoners parkeren
Gezicht op Santa Cruz Tenerife
Spaans plein in Santa Cruz Tenerife
Uitzicht op zee vanuit Santa Cruz Tenerife

Het parkeren wordt geregeld door geen parkeergelegenheid en geen stoptekens. Daarnaast zijn er soms gele lijnen aan de rand van de weg, die ook een parkeerverbod aangeven. Blauwe lijnen betekenen dat u parkeergeld moet betalen bij een ticketautomaat. Met een groene markering bedoelen we het parkeren van de bewoners, maar daar kun je ook vaak op bepaalde tijden met een betaald parkeerkaartje parkeren. Houd er rekening mee dat in geval van een overtreding de parkeerklauwen aan het voertuig worden bevestigd en dat het voertuig in ernstige gevallen wordt weggesleept!

Uw voordelen met Driveboo

 • Auto's huren vanaf 18 en voor jonge bestuurders jonger dan 21 respectievelijk 25 jaar
 • Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur
 • Autoverhuur zonder aanbetaling, creditcard en eigen risico
 • Geen verborgen kosten door transparant kostenoverzicht
 • Aanbiedingen voor goedkope huurauto's en leuke promoties
 • Talrijke klantrecensies en onafhankelijke aanbevelingen
 • Express Service en lange termijn verhuur
 • Goedkoop busjes huren
 • Grote keuze aan uitrusting, ophaallocaties, verzekeringen en aanvullende diensten
 • Prijsvergelijking van alle belangrijke autoverhuur aanbieders