Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Abu Dhabi International Airport

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Maximilian: “Zoals altijd was alles top. Ik boek al jaren bij MietwagenCheck....”

1 van 145 beoordelingen voor de Abu Dhabi International Airport
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Abu Dhabi International Airport

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Abu Dhabi International Airport bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 14 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleine auto
bijv. Mitsubishi Attrage
8 Dagen van 01.07 - 08.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 23 € per dag
Kleinste auto

Alleen of met weinig bagage? Juiste keuze!

bijv. Kia Picanto
8 Dagen van 01.07 - 08.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 28 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Kia Picanto
8 Dagen van 01.07 - 08.07.2024
Voorbeeld auto

Ontsnap aan de koude winter en vlieg naar de luchthaven van Abu Dhabi. Indien u uw eigen huurauto in Abu Dhabi rijdt, kunt u al uw gewenste bestemmingen in een mum van tijd bereiken. Rij bijvoorbeeld met uw huurauto naar het Louvre Abu Dhabi of bezoek de Sheikh Zayid Moskee. Wat uw plannen voor de perfecte wintervakantie in Abu Dhabi ook zijn, met een huurauto bent u altijd onafhankelijk.

Uw huurauto op de luchthaven van Abu Dhabi

Uitzicht op Abu Dhabi

Uitzicht op Abu Dhabi

Huur een auto op de luchthaven van Abu Dhabi (AUH) om uw reis compleet te maken. Een auto huren voor Abu Dhabi via online boeken bij MietwagenCheck kan niet eenvoudiger, van kleine auto's tot luxe auto's. De autoverhuurbedrijven op de luchthaven bieden keuze, comfort, de beste service en betrouwbaarheid. Reserveer de huurauto van uw keuze van tevoren online en haal hem direct na aankomst op de luchthaven van Abu Dhabi op.

Waar kan ik een auto huren op de luchthaven van Abu Dhabi?

U kunt een auto huren bij Skypark Plaza op de luchthaven van Abu Dhabi. Alle autoverhuurbedrijven zijn hier 24 uur per dag geopend. Skypark Plaza ligt tegenover Terminal 3, op slechts korte loopafstand van Terminal 1 en Terminal 3.

Kom je aan in Terminal 2? Skypark Plaza ligt op slechts 5 minuten met de shuttlebus (elke 20 minuten buiten Terminal 2) of op 1 km lopen.

U kunt de volgende internationale en lokale autoverhuurbedrijven vinden voor uw huurauto op Abu Dhabi International Airport:

  • Begroting
  • Dollar Auto Huren
  • Europcar
  • Hertz

Warme temperaturen in de lente in Abu Dhabi

Droomt u van warme temperaturen, zon, strand en zee in de lente? Dan hoeft u niet lang meer te wachten, want Abu Dhabi wacht op u met een onvergetelijke voorjaarsvakantie! De lente in Abu Dhabi zal voor u een onvergetelijke tijd worden. Laat de koude maanden tot het verleden behoren en doe nieuwe energie op in de zon in Abu Dhabi. Geniet van de lentemaanden tijdens een stedentrip, aan het strand of op een kamelensafari in de woestijn. In de lente is Abu Dhabi al warm, maar nog niet onaangenaam heet. Niettemin raden wij een huurauto met airconditioning aan. Verheug u op gevarieerde excursies die uw voorjaarsreis naar Abu Dhabi tot een hoogtepunt zullen maken.

Algemene informatie over de luchthaven van Abu Dhabi

  • De luchthaven van Abu Dhabi (AUH), of de internationale luchthaven van Abu Dhabi, is een internationale luchthaven in het emiraat Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE, Engels: UAE).
  • De luchthaven ligt 30,6 km ten oosten van de stad Abu Dhabi en is de op één na drukste luchthaven van de VAE.
  • De AUH wordt jaarlijks door ongeveer 20 miljoen passagiers bezocht.
  • Het heeft drie passagiersterminals - Terminal 1 (verdeeld in Terminals 1A en 1B), Terminal 2 en Terminal 3.
  • De luchthaven van Abu Dhabi beslaat een oppervlakte van 3.400 hectare.
  • De terminal wordt gedomineerd door de balies en faciliteiten van Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten en de op één na grootste van de VAE, na Emirates.
  • Meer dan 30 luchtvaartmaatschappijen bedienen meer dan 120 bestemmingen in meer dan 60 landen met non-stop verbindingen naar alle zes bewoonde continenten van de wereld.

The City Terminal: een incheckbalie in de stad

Onderweg op de luchthaven

Gemakkelijk inchecken dankzij de City Terminal

Er is een incheckbalie in het centrum van Abu Dhabi voor reizigers die willen inchecken terwijl ze nog in het stadscentrum zijn voordat ze naar de luchthaven reizen. Deze faciliteit, bekend als City Terminal, lijkt op een terminalgebouw van een luchthaven en beschikt over lounge- en transportfaciliteiten. Na het inchecken bij de City Terminal hoeven reizigers slechts één uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Een andere incheckfaciliteit wordt beheerd door Etihad Airways in de Etihad Travel Mall in de buitenwijken van Dubai.

Wat zijn de vervoersverbindingen naar de luchthaven van Abu Dhabi?

De luchthaven van Abu Dhabi is via drie wegen verbonden met het stadscentrum van Abu Dhabi: Al Khaleej Al Arabi Street (snelweg 30), Sheikh Rashid Al Maktoum Street (snelweg 2) en Al Salam Street (snelweg 8). Met een huurauto bereikt u na ongeveer tien kilometer vanaf de terminals de snelweg E10 naar Dubai.

Openbaar vervoer, voor het geval u te moe bent om een auto te huren op de dag van uw aankomst, bestaat via pendelbussen met de terminal in het stadscentrum (een uitbestede incheckbalie), lijnbusdiensten naar de rest van het stadscentrum, en taxi's of particuliere minibusexploitanten.

Taxi's zijn, na een huurauto, de favoriete manier van reizen. Ze zijn goedkoop en worden geëxploiteerd door een staatsbedrijf. De tarieven beginnen rond US$ 1,50 en brengen u van de ene kant van de stad naar de andere voor minder dan US$ 10. Taxichauffeurs zijn meestal afkomstig uit India of andere Aziatische landen en spreken relatief goed Engels. Veel taxi's zijn uitgerust met een boordcomputer die een taximeter en een navigatiesysteem combineert.

Etihad Airways biedt hun klanten een luxe busdienst van de internationale luchthaven van Abu Dhabi naar de internationale luchthaven van Al Ain en de Dubai Travel Mall.

Het Department of Transport van VAE verzorgt busdiensten naar bestemmingen in het hele emiraat Abu Dhabi en naar andere steden zoals Dubai, Sharjah en Fujairah.

Onderweg in Abu Dhabi

Onderweg in Abu Dhabi

Stedelijke snelweg Abu Dhabi

De stadssnelweg van Abu Dhabi

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen op de luchthaven van Abu Dhabi

De internationale luchthaven van Abu Dhabi wordt bediend door vele internationale luchtvaartmaatschappijen. Air Berlin, Niki en Etihad vliegen op Abu Dhabi vanuit Duitssprekende landen. Etihad Airways handhaaft zijn belangrijkste hub in Abu Dhabi. Zij vliegt op een groot aantal internationale bestemmingen, waaronder Duitstalige landen van:

  • Frankfurt / Main
  • Berlijn-Tegel
  • München
  • Düsseldorf
  • Wenen
  • Zürich

Reizen met een huurauto vanaf de luchthaven van Abu Dhabi

De VAE heeft een modern wegennet dat ideaal is voor een huurauto. Voor het huren van een auto of het besturen van een voertuig op VAE is een internationaal rijbewijs vereist, dat in feite een vertaling is van uw lokale rijbewijs en kan worden verkregen bij een nationale automobilistenvereniging. Als u een ingezetene bent, d.w.z. de verblijfsstatus UAE hebt, moet u een plaatselijk rijbewijs halen.

Auto's huren is relatief goedkoop. Er geldt een vast bedrag per dag voor het huren van een auto, gebaseerd op de grootte en uitrusting van de auto. Benzine is goedkoop naar Europese normen.

Het wegennet is gebaseerd op Britse of Europese normen, met veel rotondes en sterk gebundeld verkeer. Maar verkeersborden zijn gemakkelijk te begrijpen en zijn op de meeste plaatsen duidelijk en vanzelfsprekend. Bestuurders op de VAE, vooral in stedelijke gebieden, zijn helaas meestal zeer agressief en gebruiken vaak tactieken die variëren van dom zijn tot bijna een ongeval veroorzaken. Dring niet aan op uw recht en pas u aan de plaatselijke omstandigheden aan, althans tot op zekere hoogte. Dus rij voorzichtig en met vooruitziende blik en er kan niets gebeuren.

Door het gebrek aan goede wegenkaarten of gedetailleerde bewegwijzering buiten de steden is het gebruik van een GPS of navigatiesysteem soms nuttig, vooral als u van de snelweg af wilt rijden.

Woestijnsafari's of "wadi bashing" zijn populaire attracties in de buurt van Dubai, maar controleer zorgvuldig uw huurauto voor dit doel; het moet er een zijn met vierwielaandrijving. Woestijnsafari's worden meestal ook aangeboden door reisbureaus en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vaak kunt u ook zelf een stukje met de terreinwagen in het woestijnzand rijden.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat