Auto huren in Cyprus

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Autohuur in Cyprus: De populairste autohuur bestemmingen

Een auto huren in Cyprus

Het eiland Cyprus is het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee. Waar Aphrodite naar verluidt uit de zee is opgekomen, is er veel te ontdekken met een huurauto. Aangezien de mooiste bezienswaardigheden buiten de hoofdwegen liggen, is het de moeite waard om het eiland te verkennen met een huurauto in plaats van met de bus.

Huurauto Cyprus

Landbewoners van Cyprus, waar Aphrodite naar verluidt uit zee is voortgekomen

Geografisch gezien behoort Cyprus tot Azië, maar politiek gezien tot Europa. Het zuiden wordt gedomineerd door de Republiek Cyprus, die op grond van het internationale recht nog steeds het gehele eiland beslaat. Het noordelijke deel staat echter onder controle van de Turkse Republiek Noord-Cyprus, die alleen door Turkije Turkey . Tussen de twee gebieden ligt de "Groene Lijn", een soort bufferzone die ook de hoofdstad Nicosia verdeelt en wordt gecontroleerd en beheerd door de Verenigde Naties. 

Autoverhuur Cyprus: Luchthavens 

Aanduiding luchthaven IATA-code > Larnaca Luchthaven LCA Airport Paphos PFO Meestal komt u met het vliegtuig aan op Cyprus. Op beide luchthavens vermeld, hebt u een ruime keuze van grote auto huren aanbiedingen tegen een geweldige prijs. Als u niet met het vliegtuig wilt aankomen is er ook de mogelijkheid om de veerboot te nemen vanuit Griekenland of Israël naar Cyprus.

Autoverhuur in de grootste steden van Cyprus

De grote steden zoals de hoofdstad Nicosia, Limassol en Larnaka zijn snel en gemakkelijk te bereiken met een huurauto via snelwegen en landwegen. Maar ook de toeristische regio's Ayia Napa en Paphos zijn een uitstapje met een huurauto door Cyprus waard. Steeds weer vindt u kleine borden langs de weg om de aandacht te vestigen op orthodoxe kerken of mysterieuze grotten. U kunt deze borden gemakkelijk met een huurauto volgen en de prachtige hoekjes van Cyprus verkennen. U kunt deze spontaniteit alleen nastreven met een huurauto. U kunt ook een auto huren in het Trodosgebergte. Daar vindt u indrukwekkende bossen en heerlijke wijn. De bestuurder van de huurauto mag hier echter niet voor betalen, aangezien het alcoholvrije tarief van toepassing is op Cyprus.

Huurauto Cyprus

Autoverhuur en Explore Kyrenia in Cyprus

De kleine en rustige havenstad Kyrenia, ook wel Girne genoemd, ligt in het Turkse deel van Cyprus. Indien u een voordelige huurauto heeft geboekt, bezoek dan het schip van Kyrenia. U vindt het in het Scheepswrakkenmuseum. Het oude schip is één van de best bewaarde schepen en zonk in 300 voor Christus. Archeologen vonden munten en ongeveer 400 wijnamforen uit Rhodos in het schip. De speerpunten die op het wrak zijn gevonden, getuigen van het zinken van het schip van Kyrenia. Aangenomen wordt dat het schip, bemand door vier personen, is gezonken tijdens een aanval van piraten. Huur een auto in Cyprus en bezoek de andere musea van de stad of neem een huurauto naar Paphos.

Cyprus autoverhuur

Zicht op Kyrenia