Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Huurauto vanaf 18 jaar: Informatie voor jonge bestuurders

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Jonathan: “Voor de 2e keer geboekt. Ideaal, ongecompliceerd, eerlijke prijzen.”

1 van 50846 beoordelingen
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Huurauto vanaf 18 jaar: Informatie voor jonge bestuurders

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Dat is waarom reizigers kiezen voor Driveboo

Boeken in slechts 3 stappen. Eenvoudig en transparant. Boeken in slechts 3 stappen. Eenvoudig en transparant.
Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur. Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur.
Persoonlijk advies van onze experts. Persoonlijk advies van onze experts.

U heeft net uw rijbewijs gehaald en wilt nu een huurauto boeken? Er zijn een aantal bijzondere regels waarmee rekening moet worden gehouden, want vooral voor jonge automobilisten kunnen de voorwaarden voor huurauto's zeer verschillend zijn. De minimumleeftijd is afhankelijk van het land van verhuur, het autoverhuurbedrijf en de voertuigcategorie. Om een beetje licht in de duisternis te geven, heeft Driveboo de belangrijkste informatie over het boeken van een huurauto als jonge bestuurder op een rijtje gezet.

Berekening van de kosten van de huurauto vanaf 18

Veel aanbieders accepteren ook jonge bestuurders door middel van een toeslag, de minimum leeftijd voor bepaalde voertuigcategorieën te verlagen.

Huurauto vanaf 18 jaar: minimumleeftijd verlaagd met toeslag voor jonge automobilisten

Bij sommige aanbieders heeft u de mogelijkheid om de minimumleeftijd voor geselecteerde voertuigcategorieën te verlagen als er een zogenaamde "jonge bestuurders-toeslag" wordt betaald. In veel landen kan de leeftijdsgrens zelfs worden verlaagd tot 18 of 19 jaar door de jonge bestuurder toeslag te betalen. Aanbieders zoals Avis, Budget, Alamo, Sunnycars, Europcar of Hertz, verhuren meestal alleen kleine auto's aan bestuurders vanaf 18 of 19 jaar.

Houdt er rekening mee dat de hoogte van de toeslag aanzienlijk kan variëren. Het is daarom de moeite waard om de verschillende aanbiedingen zorgvuldig te vergelijken, want soms kan een iets hogere huurprijs met een laag tarief voor jonge automobilisten een beter aanbod zijn om te huren vanaf 18 jaar.

Jonge bestuurder zit in een huurauto vanaf 19 jaar zonder vergoeding voor de jonge bestuurder.

Huurauto vanaf 19 jaar kan zelfs zonder toeslag voor jonge bestuurders

Als u bijvoorbeeld 19 jaar oud bent, biedt onze partner Budget in een aantal landen u de mogelijkheid om een huurauto te boeken zonder dat jonge bestuurders toeslag. Hier hoeft alleen maar te worden opgemerkt dat de bestuurder ten minste 1 jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs.

Door "Budget" aan te vinken in de zoekfilter als `bemiddelaar` en/of`lokale verhuurder` vindt u alleen aanbiedingen van Budget. En voor alleman die grotere plannen heeft, kunnen we zelfs vanaf 19 jaar een busje huren (met een rijbewijs voor minimaal 1 jaar) bij onze partner Hertz.

Jonge vrouw in huurauto vanaf 21

De normale minimumleeftijd voor het boeken van een huurauto is 21 jaar.

Reguliere minimumleeftijd: huurwagen vanaf 21 jaar

De meeste autoverhuurbedrijven bieden huurauto's aan vanaf 21 jaar. Als u echter een voertuig uit een hogere voertuigklasse wilt, kan de leeftijdsgrens voor autoverhuur zelfs worden ingesteld op 25 of 27 jaar. In de meeste landen ligt de leeftijdsgrens voor de bestuurder van een huurauto tussen 21 en 25 jaar, afhankelijk van het voertuigtype.

Waarom zijn er verschillende leeftijdsregels voor huurauto's?

De kwestie van de ongevallenfrequentie speelt een grote rol in de leeftijdsgrens. Statistisch gezien veroorzaken bestuurders in de leeftijdsgroep tot 25 jaar een bovengemiddeld aantal ongevallen, omdat het beginnende bestuurders nog steeds ontbreekt aan praktijkervaring. Daarom beoordelen jonge automobilisten veel verkeerssituaties niet goed. Autoverhuurbedrijven beschermen zich hiertegen door het in rekening brengen van een toeslag aan de jonge bestuurder of door het instellen van een leeftijdsgrens voor speciale voertuigen of, in het algemeen, voor een bepaalde leeftijd. Dit is tussen 18, 19 of zelfs 25 en 27 jaar. De exacte voorwaarden vindt u altijd terug in de huurvoorwaarden van uw individuele aanbieding. Maar leeftijd is niet de enige doorslaggevende factor. Voor veel autoverhuurbedrijven is de duur van uw rijbewijs ook belangrijk.

Jonge vrouw toont geschikt rijbewijs voor de huurauto vanaf 18 jaar.

Voor het huren van een auto moeten jonge automobilisten meestal minimaal 12 (soms minder) maanden in het bezit zijn van een rijbewijs.

Vereiste rijervaring: 6 tot 12 maanden

De minimale eisen die aan de rijervaring worden gesteld, verschillen per verhuurbedrijf. Bij de meeste aanbieders moet u uw rijbewijs ten minste 1 jaar in bezit hebben gehad, dit geldt voor iedere bestuurder, jong of oud. Soms zijn er uitzonderingen en kan het al met 6 maanden in het bezit van een geldig rijbewijs.

Huurauto's vanaf 18 jaar: zoeken en reserveren bij Driveboo

Voer de periode, de bestemming en uw leeftijd in het zoekveld in. Dit betekent dat u alleen aanbiedingen te zien krijgt waar een huur met de bijbehorende leeftijd mogelijk is.

Als u nu de exacte details van een interessante aanbieding wilt zien, klikt u gewoon op "meer informatie". U krijgt nu onder andere de huurvoorwaarden met betrekking tot de minimumleeftijd en rijervaring voor het geselecteerde aanbod te zien.

Driveboo Tip:

Als u een aanbieding wilt boeken en uw leeftijd niet direct in het zoekveld heeft ingevoerd, Kan ons systeem dit alsnog als specifieke zoekopdracht voor autoverhuuraanbiedingen voor bestuurders van 18 of 19 jaar wanneer uw geboortedatum in het boekingsformulier wordt ingevuld. U kunt dan een nieuwe zoekopdracht starten. Hier zijn dan de getoonde huurprijzen inclusief het bijbehorende tarief voor de jonge automobilist. Deze functie geeft u een snel overzicht van alle beschikbare aanbiedingen voor jonge automobilisten.

Huurauto ouder dan 18 jaar: reglementen in het buitenland

De huurvoorwaarden voor jonge automobilisten zijn meestal minder afhankelijk van een bepaalde aanbieder en meer van de omstandigheden in het betreffende land. Hieronder hebben we het reglement voor autoverhuur voor jonge automobilisten in de meest populaire vakantie- en reisbestemmingen samengesteld:

Autoverhuur vanaf 18 jaar met vrienden in het buitenland

De huurvoorwaarden voor jonge automobilisten zijn vaak landspecifiek

Jonge bestuurder in Ierland

Jonge chauffeurs in Ierland

In Ierland is er helemaal geen verhuur aan bestuurders onder de 21 jaar. Bovendien wordt naast de normale huurprijs een toeslag voor jonge automobilisten in rekening gebracht voor alle automobilisten onder de 25 jaar. Daarnaast heeft u als huurder jonger dan 25 jaar, een bevestiging nodig van uw verzekeringsmaatschappij dat u minstens vijf jaar zonder ongeval heeft gereden.

Jonge bestuurder in Frankrijk

Jonge chauffeurs in Frankrijk

Hoewel het mogelijk is om een huurauto te boeken voor mensen onder de 25 jaar in Frankrijk, gaat dit vaak gepaard met vrij hoge kosten. Jonge bestuurder is hier alleman tussen de 18 en 24 jaar oud. Voor bestuurders jonger dan 25 jaar wordt een jonge bestuurderstoeslag van ten minste 4,17 EUR (exclusief belastingen) in rekening gebracht.
Voorwaarde voor een huurauto vanaf 18 jaar is een rijbewijs dat minstens 1 jaar geldig is zonder beperkingen en zonder grote vermeldingen.

Jonge bestuurder in USA

Jonge chauffeurs in de USA

in de USA wordt alleman tussen 21 en 24 jaar beschouwd als een jonge bestuurder. Hier bieden sommige aanbieders gunstige aanbiedingen voor jonge automobilisten, waarbij de toeslag al is inbegrepen. Sinds 2016 kunnen chauffeurs van 18 jaar en ouder in sommige regio's een auto huren via onze partner Europcar. Het gemiddelde tarief voor jonge automobilisten is ongeveer 25 dollar per dag (exclusief belastingen).

Jonge bestuurder in Spanje

Jonge chauffeurs in Spanje

In Spanje bieden sommige aanbieders huurauto's aan voor jonge bestuurders tegen een vrij lage toeslag. Bij onze partner HolidayAutos kunnen jonge automobilisten zelfs vanaf 18 jaar een huurauto boeken. Bestuurders tussen 18 en 22 jaar betalen meestal een vergoeding van 14,99 EUR per dag, met een maximum van 199,99 EUR voor de gehele huurperiode, voor een beperkt aantal categorieën (kleinere auto types). 

Voorwaarde is altijd dat de bestuurder ten minste 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Voor sommige voertuigcategorieën is zelfs minstens 2 jaar nodig.

Jonge bestuurder in Griekenland

Jonge chauffeurs in Griekenland

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in Griekenland is over het algemeen 21 jaar, maar dit kan variëren, afhankelijk van de categorie van het voertuig. Bestuurders die jonger zijn dan 25 jaar betalen soms een toeslag, afhankelijk van de verhuurder.

Onze partner Europcar biedt sinds 2016 ook autoverhuur voor jonge bestuurders vanaf 18 jaar en ouder. Voorwaarde is wel dat de bestuurder al 12 maanden in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Jonge bestuurder in Italië

Jonge chauffeurs in Italië

In Italië geldt in het algemeen dat je minimaal 21 jaar moet zijn om een auto te mogen huren.

Bij onze partners Europcar en HolidayAutos kunnen jonge automobilisten vanaf 18 jaar echter ook een auto huren tegen een extra vergoeding. Voorwaarde is wel dat u ten minste één jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs.

Voor jonge automobilisten tussen 18 en 24 jaar worden extra kosten in rekening gebracht (meestal rond de EUR 15,- exclusief BTW per dag, maximaal EUR 225,- exclusief  BTW per huur).

Jonge bestuurder in Nieuw-Zeeland

Jonge chauffeurs in Nieuw-Zeeland

Om in Nieuw-Zeeland een auto te kunnen huren, moeten de bestuurders 21 jaar oud zijn en minstens 1 jaar lang hun rijbewijs hebben. Tegen betaling van een extra vergoeding kunnen jonge automobilisten van 19 en soms zelfs 18 jaar en ouder ook een huurauto boeken (in Auckland via onze partner HolidayAutos) .

In het algemeen dient u de huurvoorwaarden van de afzonderlijke aanbieders zorgvuldig te lezen. Houd er ook rekening mee dat in de meeste aanbiedingen voor jonge automobilisten een zogenaamde "young driver fee" in rekening wordt gebracht.

Is er ook een maximumleeftijd voor het huren van een huurauto?

Ja, er kan ook een leeftijdsgrens zijn met betrekking tot een maximumleeftijd. Dit is meestal 69 jaar oud. Voor bestuurders ouder dan 69 jaar kan een extra vergoeding worden gevraagd bij de verhuur.

Heeft u nog vragen? Neem gewoon contact op met ons serviceteam. Wilt u wijzigingen of updates melden? Wij ontvangen graag een mailtje naar service@driveboo.nl .

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat