Auto huren in Jordanië

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Autohuur in Jordanië: De populairste autohuur bestemmingen

Onderweg in Jordanië met een huurauto

Petra, Jordanië

Petra, Jordanië

Begin een spannende reis met een huurauto door Jordanië! Jordanië staat bij veel mensen niet bovenaan de lijst van emmers, maar het land heeft veel te bieden. Boek een huurauto op MietwagenCheck en bekijk het zelf. Bezoek de beroemde rotsstad Petra, rijd met een huurauto naar andere spannende gebouwen en wandel over een van de markten. In Jordanië zul je je zeker niet vervelen!

Autoverhuur in Jordanië: Waar kan ik mijn huurauto krijgen?

Als u vanuit Europa reist, komt u meestal met het vliegtuig naar de luchthaven van Amman. Alle grote autoverhuurbedrijven met ophaalstations zijn daar ook vertegenwoordigd. De stad Aqaba aan de Rode Zee is ook populair bij duikers. U kunt ook Jordanië binnenkomen op de luchthaven van Aqaba.

Dingen die je moet weten over Jordanië

Jordanië is een zeer interessant land voor toeristen in het Nabije Oosten, grenzend aan Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. In totaal beslaat Jordanië een oppervlakte van 89.000 vierkante kilometer, wat ongeveer overeenkomt met de omvang van Oostenrijk. De hoofdstad met ongeveer vier miljoen inwoners is Amman. Jordanië is het laagste punt ter wereld en ligt ongeveer 400 m onder de zeespiegel.

Met de huurauto naar de bezienswaardigheden van Jordanië

De woestijn van Jordanië
Wadi Rum Woestijn, Jordanië

Wadi Rum Woestijn, Jordanië

Het verkennen van Jordanië met een huurauto is zeer de moeite waard, omdat het land, dat waarschijnlijk voor de meeste mensen onbekend is, veel culturele schatten verborgen houdt. De woestijn en de oases zijn ook een bezoek waard. Maar men moet deze ontdekkingstocht met de gehuurde auto bewaren voor de lente of de herfst, want Jordanië kan in de zomermaanden erg heet worden.

Spannende steden

Verdere plaatsen die tijdens een tour met een gehuurde auto moeten worden bezocht zijn aan de ene kant de hoofdstad Amman met vele antieke ruïnes. Ook naar de stad Petra, een echt bezienswaardige oude arabische stad met indrukwekkende huizen, moet men een uitstapje maken met de huurauto. Een dagtocht met een huurauto van Zai naar Debeen is ook de moeite waard.

Verdere hoogtepunten
  • Nebo
  • Khazne al-Firaun
  • Siq
  • Amman Citadel