Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Kos

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Jana: “Vond de perfecte auto voor mijn reis zonder problemen.”

1 van 145 beoordelingen voor Kos
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Kos

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Kos bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 22 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Suzuki Celerio
5 Dagen van 19.06 - 24.06.2024
Voorbeeld auto
vanaf 26 € per dag
Plus-pakket

Aanbiedingen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Kleinste auto
bijv. Suzuki Celerio
5 Dagen van 19.06 - 24.06.2024
Voorbeeld auto
vanaf 32 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Peugeot 108
5 Dagen van 19.06 - 24.06.2024
Voorbeeld auto

Ontdek Kos met een huurauto

Zicht op Kos

Verken het eiland Kos op uw eigen manier - comfortabel en gemakkelijk met een huurauto van Kos autoverhuurbedrijven. Met MietwagenCheck heeft u de mogelijkheid om het aanbod van de autoverhuurbedrijven op Kos te vergelijken en uw huurauto voor Kos eenvoudig en snel online te boeken. U kunt gemakkelijk de hoogste berg van het eiland en de mooiste baai bij zonsondergang ervaren. Het zonnige Egeïsche eiland Kos, met zijn prachtige baaien en witgekalkte huizen, trekt elk jaar vele bezoekers. Reizigers die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur komen hier aan hun trekken, net als natuurliefhebbers en zonaanbidders. Maak uw vakantie gemakkelijker en boek uw huurauto in Kos van tevoren met onze prijsvergelijking, want met een huurauto bent u volledig onafhankelijk en kunt u het eiland op eigen gelegenheid verkennen.

Ervaar het eiland Kos in het voorjaarMenu-Entry

Reis naar Lido Water Park

In het voorjaar kunt u met de auto naar het Lido Water Park, dat zich op het noordelijk deel van het eiland bevindt. Hier wachten spectaculaire zwembaden, diverse glijbanen en animaties op u. U brengt er een afwisselende dag door en rijdt dan comfortabel met de huurauto terug naar uw hotel.

Kos-stad
Keafalos op Kos
Bezoek het bergdorpje Zia op Kos

Het bergdorp Zia ligt op het hoogste punt van Kos. Als je er eenmaal bent, wordt je beloond met een prachtig uitzicht. Daarnaast zijn er veel tavernes op Kos die u zullen verwennen met regionaal eten en drinken. U ontvangt uw huurauto bij het ophaalstation van uw autoverhuurbedrijf, zodat u tijdens uw vakantie het hele eiland kunt rondreizen.

Bezoek de stranden van het eiland

Er zijn stranden met zand of grind op het eiland. Bijzonder populair bij toeristen zijn de stranden van Marmari, Tigaki en Mastichari, die u allemaal gemakkelijk kunt bereiken met de autohuur van uw keuze, evenals alle andere plaatsen.

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Kos?

Ongeacht uw bestemming, moet u altijd kiezen voor een "volledig uitgebreide verzekering zonder eigen risico" voor uw huurauto. Daarnaast is het de moeite waard om te kijken naar de aansprakelijkheidsdekking, die minstens één miljoen euro moet bedragen, maar bij voorkeur een bedrag van 7,5 miljoen EUR .

Kos-stad bij nacht
Haven van Kos bij nacht

Bedrag van de borg voor autoverhuur in Kos

In het algemeen vereist elk autoverhuurbedrijf in Kos een borgsom bij het huren van een auto, maar het bedrag hangt voornamelijk af van het type voertuig, niet van de valuta. Op voorwaarde dat u uw huurauto zonder schade inlevert, wordt deze borg vooraf van uw creditcard afgeschreven en uiteraard weer op uw rekening bijgeschreven.

Inclusief extra bestuurders voor de huurauto

Kos-weg

De hele tijd alleen achter het stuur zitten kan erg stressvol zijn, vooral in het buitenland. Indien u een extra bestuurder voor de huurauto bij het autoverhuurbedrijf wenst op te nemen, dan wordt meestal een kleine meerprijs in rekening gebracht, die in de meeste gevallen per dag wordt berekend. Omdat er echter ook aanbiedingen zijn die al een extra driver bevatten, is een online vergelijking op voorhand de moeite waard. Door het opgeven van een extra bestuurder worden alle afgesloten verzekeringen automatisch overgezet tegen een kleine meerprijs per dag, maar u kunt zonder problemen om beurten rijden.

Autohuur in KosMenu-Entry

Talrijke autoverhuurbedrijven wachten op u in de stad en op het vliegveld, zodat u tijdens uw reis volledig onafhankelijk bent. Als u uw huurauto bij aankomst op de luchthaven van Kos (KGS) wilt ophalen, zijn er talrijke, goedkope huurauto's van verschillende aanbieders beschikbaar op de luchthaven. Probeer het meteen uit en krijg een uitgebreid overzicht van alle aanbieders en hun voertuigen!

Waar kan ik mijn huurauto gratis parkeren in Kos Town?

Straat op Kos in de avond

In het algemeen kunt u gratis parkeren in Kos in alle wit gemarkeerde zones. Geelgemarkeerde bermen betekenen daarentegen dat parkeren hier verboden is. Aan de andere kant betekenen de blauw gemarkeerde bermen dat er voor het parkeren kosten in rekening worden gebracht. Zoek bovendien naar no-stop-borden met een enkele lijn die aangeeft dat u daar op oneven maanden niet mag parkeren. Twee lijnen, daarentegen, staan voor even maanden. Als u illegaal parkeert, wordt er 80 euro in rekening gebracht bij Kos.

Meer informatie over rijden op Kos

Kavo Paradiso

Kavo Paradiso

Veiligheidsgordels zijn verplicht in Griekenland! Bovendien is het dragen van een goed zichtbaar vest bij een ongeval verplicht. Daarom raden wij u aan om te controleren of uw voertuig goed is uitgerust (gevarendriehoek, EHBO-kit, brandblusser) voordat u vertrekt. Telefoneren in de auto is alleen toegestaan met een draadloos handsfree apparaat en de alcohollimiet in het bloed is 0,5. De snelheidslimieten zijn als volgt:

  • In steden: 50 km/u
  • Buiten de stad: 90 km/u
  • Snelweg: 120 km/u

Tanken: Alles over brandstof

Kos is een van de meer beheersbare eilanden in de Egeïsche Zee, maar je hoeft je geen zorgen te maken over het opraken van de brandstof, want er zijn overal kleine tankstations. De meeste zijn echter pas tussen 07:00 en 19:00 uur open.

Eiland van bovenaf

Telefoonnummers voor noodgevallen op Kos

Noodsituatie Telefoonnummer
Politie 100
Toeristische politie 171
Brandweer 199
Noodarts 166

Wanneer is een reis naar Kos de moeite waard?

Kos-strand

Het mediterrane klimaat van het eiland voor de Turkse kust, met zijn lange zomers en milde winters, heeft in bijna elk seizoen iets te bieden. Natuurminnende reizigers waarderen vooral de pracht van de bloemen in het voorjaar, terwijl zonaanbidders in de zomermaanden aan hun trekken komen. Aan de andere kant zullen degenen die het niet zo warm hebben en voor de winter een paar warme zonnestralen willen opzuigen, zich in de herfst heel erg thuis voelen op Kos.

Wat heeft Kos te bieden?

Hoewel Kos ongeveer dertig keer kleiner is dan het eiland Kreta, is het het derde grootste van alle Dodekanesos-eilanden in Griekenland. Het is slechts ongeveer 3,5 km van Bodrum in Turkije, waardoor het een ideale manier is om een gevarieerde vakantie door te brengen. Van daaruit kun je zelfs tot in Azië kijken als je over de zeestraat kijkt. Kos is smal, maar erg lang. Daarom liggen alle hoogtepunten en bezienswaardigheden in de buurt van de kust. De stranden van het eiland zijn ook prachtig. In totaal is het strand op Kos ongeveer 20 km lang. Net als op alle andere Griekse eilanden liggen de temperaturen op Kos rond de 40°C. Zo kunt u heerlijke dagen doorbrengen op het strand of bij het zwembad. Tussen mei en oktober regent het nauwelijks op het eiland. Alleen een lichte wind brengt verkoeling. Bovendien scoort Kos met veel natuur, dus je kunt hier echt een heerlijke vakantie doorbrengen.

Panorama van de haven van Kos

Griekse woordenschat voor de huurauto reis

Tot slot zijn er nog een paar typisch Griekse woordenschatwoorden die zeker geen kwaad kunnen als u in een huurauto in Kos rondreist:

Duits Grieks
parkeerterrein stathmefsi
benzinepomp vensinathiko
verzekering asfalisi
huurauto enoikiaseis aftokiniton
benzine (loodvrij) vensini
diesel diesel

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat