Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Makassar

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Anton: “Alles zeer eenvoudig en begrijpelijk. Bedankt voor een geweldige vakantie!”

1 van 145 beoordelingen voor Makassar
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Makassar

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Dat is waarom reizigers kiezen voor Driveboo

Boeken in slechts 3 stappen. Eenvoudig en transparant. Boeken in slechts 3 stappen. Eenvoudig en transparant.
Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur. Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur.
Persoonlijk advies van onze experts. Persoonlijk advies van onze experts.

Makassar, vroeger bekend als Ujung Pandang, is de grootste stad van Oost-Indonesië. Het is een bruisend, kosmopolitisch centrum met een rijke geschiedenis die terug te zien is in de koloniale architectuur en oude forten. Maar voor de Belgische reiziger zijn er enkele opmerkelijke verschillen.

Klimaat

Anders dan het gematigde Belgische klimaat is Makassar tropisch, met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid het hele jaar door en een regenseizoen van november tot maart. Zorg ervoor dat je je hierop voorbereidt en breng lichte, ademende kleding mee.

Valuta

In Indonesië gebruikt men de Indonesische roepia (IDR). Zorg ervoor dat je altijd wat cash geld bij je hebt, omdat in minder toeristische delen van de stad en op de lokale markten creditcards of betaalkaarten niet altijd worden geaccepteerd.

Taal

De officiële taal is Indonesisch, maar de lokale bevolking spreekt ook Makassaars. Engels wordt ook steeds meer gesproken, vooral door jongeren en in toeristisch georiënteerde bedrijven. Maar wees niet verbaasd als je hier en daar wat Nederlands hoort, gezien de historische banden van Indonesië met Nederland.

Reizen met de auto in Makassar

Het huren van een auto kan een geweldige manier zijn om Makassar en omstreken te verkennen, maar het is belangrijk om de lokale verkeersregels en omstandigheden te begrijpen.

Huurauto aanbevelingen

In Makassar zijn de wegen over het algemeen in een goede staat, maar de straten kunnen smal en druk zijn. Compacte en kleine auto's zijn daarom de beste keus voor in de stad. Voor buitenlandse avonturen wordt echter een 4x4 sterk aanbevolen.

Verkeersregels en snelheidslimieten

Traffic can be chaotic, and traffic rules are not always adhered to by local drivers. Take extra care when driving, especially at busy intersections and during peak hours. The general speed limit is 50 km/h in built-up areas and 80 km/h on highways.

Parkeren

Betaald parkeren is beschikbaar in de meeste delen van de stad, maar let op dat parkeren op de straat verboden kan zijn. Zoek naar aangegeven parkeerzones of parkeergarages.

Bezienswaardigheden en routes

Makassar is een stad vol verrassingen, van historische monumenten tot prachtige natuurgebieden. Wij stellen voor om je avontuur te beginnen bij Fort Rotterdam, een historisch Nederlands fort dat nu een museum is. Van daaruit kun je de wijk Chinatown verkennen en genieten van de lokale keuken op de nabijgelegen straatmarkten.

Voor een vleugje natuur rijd je naar Bantimurung National Park, bekend om de prachtige watervallen en de vele soorten vlinders. Zorg ervoor dat je een 4x4 huurt als je van plan bent om het park te bezoeken omdat de wegen erheen ruw kunnen zijn.

Tot slot

Met de juiste kennis en voorbereiding kan een reis naar Makassar een avontuur van je leven zijn. Dus duik in de cultuur, geniet van het eten en de natuur en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat