Auto huren in Malta

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Ervaar Malta met een huurauto

De eilanden van de eilandrepubliek Malta liggen in het westen van de Middellandse Zee en zijn door hun grootte zeer gemakkelijk te verkennen met een huurauto. Malta bestaat uit de eilanden Malta, Comino, Gozo en de naburige eilanden Fifla en St. Paul's Island. De gemakkelijkste manier is om uw huurauto op te halen op Malta airport en direct mobiel te zijn.

Autohuur Malta - Kijk uit voor links verkeer!

Rijden in Malta

Rijden in Malta

In Malta is er links verkeer, dus men moet heel voorzichtig rijden met de huurauto. De bevolking van Malta heeft een uitzonderlijke rijstijl en dus moeten ze speciale aandacht besteden aan het verkeer te komen met hun huurauto veilig op hun bestemming. Het wegennet in Malta is goed ontwikkeld. De routes in het binnenland zijn echter vaak hobbelig en smal. In minder dan een dag kunt u het 27 km lange eiland Malta volledig met een huurauto rondrijden.

Malta - Droomstranden en historisch erfgoed

Onneembaar en indrukwekkend, de vestingmuren die de Grand Harbour van de middeleeuwse hoofdstad van Malta, Valetta, omringen, stijgen naar de hemel. Een uniek gezicht dat u niet mag missen, zeker niet als u 's morgens de haven binnenloopt. Maar Malta, het enige eilandje van 246 km2 in de Middellandse Zee, zit vol met bezienswaardigheden, dus het is de moeite waard om al in de vroege ochtend te beginnen met een vertrek aan de wal om zoveel mogelijk uit je verblijf op het eiland te halen.

Als u niet wilt deelnemen aan een begeleide groep, vindt u een van de vele cafés en restaurants in de Pinto-werf, een van de prachtige pakhuizen, direct naast de steiger, waar u ook het Toeristisch Informatiecentrum van de stad vindt, waar u informatiemateriaal kunt vinden om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Op Malta is er ook de originele Popeye filmset waar Popeye the Sailor werd gefilmd. De hoofdstad Valletta, waar het voormalige Paleis van Sint Jan, de botanische tuin en vele andere bezienswaardigheden zich bevinden, is gemakkelijk te bereiken met een huurauto.

Autoverhuur Malta - De Mooiste Excursies Malta - De Mooiste Excursies

Als u een alleenstaande, echtpaar of gezin met kinderen bent en u wilt niet alleen op pad gaan, dan kunt u natuurlijk kiezen uit een aantal rondleidingen en profiteren van meertalige gidsen die u veel informatie over de geschiedenis van Malta kunnen geven. Maar ook het pure strand en zwemplezier hoeft Malta niet te missen, want veel stranden met de blauwe vlag en vooral de Blue Lagoon nodigen u uit om te zwemmen en te snorkelen.

bestemming voor een dagtocht Afstand tot Valletta
Bovenste Barracca Tuinen 1 km
Oude stad Mdina 13 km
Blauwe Grot 15 km

Met een huurauto naar de bezienswaardigheden van het eiland

Natuurlijk kunt u ook te voet en met de zogenaamde "Baccara Gardens Elevator" op weg naar het oude centrum van Valletta, dat slechts een kilometer verderop en iets hoger ligt, maar als u meer wilt zien en Valletta alleen bij uw terugkomst wilt verkennen, is het raadzaam om onderweg met een van de taxi's direct naar de aanlegsteiger te gaan. U kunt ook een van de beroemde Hop-on Hop-off bussen nemen, die het u gemakkelijker zal maken om zonder problemen naar de mooiste bezienswaardigheden te gaan.

Ontdek Valetta met een huurauto

Gezicht op Valetta, Malta

Ontdek Malta zelfstandig met een huurauto

Of het nu gaat om het middeleeuwse Mdina, de eerste hoofdstad van Malta, het pittoreske vissersdorpje Marsaxlokk met zijn bruisende markt of het hypogeum van Hal-Saflieni, een UNESCO-werelderfgoed uit het Neolithicum, een kleine planning is noodzakelijk tijdens uw verlof aan de kust, want het hypogeum is slechts toegankelijk voor een paar mensen per dag en de kaartjes zijn vaak een paar weken van tevoren geboekt. We hebben nog enkele andere bezienswaardigheden voor u samengesteld in het volgende:

  • Oude stad van Mdina
  • Sint-Janskathedraal
  • Malta Klassieke Auto Collectie Museum
  • Rotonde van Mosta
  • Vissersdorp Marsaxlokk