Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Riga

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Jasmin: “Alles ging goed. Graag gedaan! Bedankt...”

1 van 20 beoordelingen voor Riga
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Riga

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Riga bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 11 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
4 Dagen van 05.09 - 09.09.2024
Voorbeeld auto
vanaf 12 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. VW Polo
4 Dagen van 05.09 - 09.09.2024
Voorbeeld auto
vanaf 16 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
4 Dagen van 05.09 - 09.09.2024
Voorbeeld auto

In Riga rijdt men aan de rechterkant van de weg, net zoals in België. Houd er echter rekening mee dat de snelheidslimieten anders zijn. In de stad is de limiet 50 km/u, buiten de stad 90 km/u, en op snelwegen 110 km/u van oktober tot april en 130 km/u van mei tot september.

Huurtips voor de auto

Kies voor een auto die past bij jouw reisplannen. Als je van plan bent om veel in de stad te rijden, kies dan voor een compacte auto. Dit maakt het parkeren gemakkelijker en is zuiniger in verbruik. Als je met een gezin of groep reist, zou een minivan of SUV een betere keuze kunnen zijn voor comfort.

Parkeren in Riga

In het centrum van Riga zijn de meeste parkeerplaatsen betaald. De tarieven variëren afhankelijk van de zone, met een hoger tarief in het oude stadsgedeelte. Er zijn echter ook gratis parkeerplaatsen beschikbaar buiten het stadscentrum.

Bezienswaardigheden om met de auto te bereiken

  • Oude Stad: De Oude Stad van Riga, ook bekend als Vecrīga, is een must-visit met zijn geplaveide straatjes, historische gebouwen en levendige pleinen. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan het Vrijheidsmonument, de Drie Broers en de Riga Kathedraal.
  • Art Nouveau district: Riga staat bekend om zijn indrukwekkende Art Nouveau-architectuur die te vinden is in het Art Nouveau district.
  • Jurmalabeach: Als je even weg wilt uit de stad, rij dan ongeveer 25 km westwaarts naar Jurmala. Het is de perfecte bestemming om te genieten van de stranden en natuur.

Klimaat en beste reistijd

Riga heeft een gematigd zeeklimaat, vergelijkbaar met dat in België. De zomers zijn aangenaam warm met een gemiddelde van 20°C, terwijl de winters vrij koud kunnen zijn met temperaturen rond de -5°C. De beste tijd om te bezoeken is tussen mei en september wanneer het weer warmer is.

Betaalmethode

De officiële munteenheid in Letland is de Euro, net als in België. Creditcards worden in bijna alle winkels, restaurants en hotels geaccepteerd.

Evenementen

Riga organiseert tal van evenementen gedurende het jaar zoals het Riga Opera Festival in juni, het Riga City Festival in augustus en de kerstmarkt in december. Geniet van de lokale cultuur en vieringen met deze evenementen.

Hopelijk helpt deze gids je om je reis naar Riga te plannen en meer uit je huurauto te halen. Het rijden in een nieuwe stad kan een uitdaging zijn, maar met een beetje planning en voorbereiding, zal je Riga met gemak kunnen verkennen. Veilige reis!

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

20 Ervaringen van onze klanten in Riga

Beoordeling van Sybille

“We hebben nog nooit zo snel en gemakkelijk een auto gehuurd in het buitenland. Gewoon perfect, super vriendelijk, behulpzaam en onbureaucratisch!...”

Beoordeling van Christian

“Super professioneel, super vriendelijk, de auto met 10.000 km zonder klachten. Graag weer op elk moment. Veel dank aan de vriendelijke dame ter plaatse!!!”

Beoordeling van Rainer

“Alles verliep wonderwel, de "vorige schade" (als je dat zelfs kunt zeggen voor een bijna nieuwe Toyota Auris) werd allemaal transparant vermeld. Ook de levering van het voertuig was ongecompliceerd.”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat