Huurauto Brandstofregeling

De optimale brandstofregeling voor de huurauto

Teruggave op een andere locatie
7
Tage

Uw recent geselecteerde huurauto -

Laatste aanbieding
Ophalen:
Inleveren:
Huurauto Alamo Huurauto Europcar Huurauto TUI Huurauto Hertz Huurauto Enterprise Huurauto Rentalcars.com
Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat
Test winnaar
Service die overtuigd
Méér dan 34.000 tevreden klanten
4,5 / 5
Gratis annuleren
Wij helpen u graag bij uw boeking!
booking@driveboo.com

De verschillende brandstofregelingen voor de huurauto

Op het moment van verhuur kan het brandstofbeleid voor de gewenste huurauto variëren, afhankelijk van het land, de plaats en vooral ook het lokale autoverhuurbedrijf. Terwijl in sommige landen autoverhuurbedrijven aandringen op de brandstof-optie vol/vol (volle tank bij het ophalen en inleveren van de huurauto), bieden de verhuurbedrijven in andere landen alleen de brandstof-optie vol/leeg (volle tank bij het ophalen en inleveren van de huurauto kan met een lege tank) aan. Hier kunt u nagaan welke regelgeving u in welk land en via welke autoverhuurder kunt verwachten en welke kosten hiervoor worden gerekend.

De eerlijke optie: tankregeling vol/vol

Het vullen van witte auto's

In Nederland evenals de meeste andere Europese landen is het bij bijna elk autoverhuurbedrijf te vinden: de eerlijke brandstofregeling vol/vol.

Zoals de naam al doet vermoeden, overhandigt het autoverhuurbedrijf de huurauto aan de huurder met een volle tank brandstof en verwacht de huurauto van u terug met een volle tank brandstof.

Deze regeling wordt als eerlijk beschouwd omdat je alleen betaalt voor de brandstof die je daadwerkelijk gebruikt. U heeft ook de mogelijkheid om de tankstations te selecteren waar u zelf wilt tanken. Zo hoeft u uw huurauto niet te tanken bij te dure benzinestations op vliegvelden voordat u de auto inlevert.

Wanneer u een auto huurt met de tankregeling vol/vol, zorg er dan te allen tijde het bonnetje van de getankte brandstof bewaard. In ieder geval van de laatste keer dat u de huurauto heeft volgetankt. Indien er achteraf door het lokale autoverhuurbedrijf ´per ongeluk´ brandstof aan u in rekening wordt gebracht, kunt u hiermee bewijzen waar en wanneer u de auto heeft volgetankt. Zodoende is het makkelijker om de onterecht belastte brandstof terug te krijgen.

Let op! Optie met extra kosten: Tankregeling vol/leeg

zich volproppen met bankbiljetten

Vooral op het Spaanse vasteland en de bijbehorende eilanden zoals Mallorca, Ibiza en de Kanarische Eilanden is de regeling voor vol/leeg erg populair bij lokale autoverhuurbedrijven.

Dit betekent voor de huurder dat hij/zij het huurvoertuig met een volle tank in ontvangst neemt en daarna met een lege tank aan de verhuurder overhandigt. De extra kosten voor deze regeling worden bij het ophalen van de huurauto, direkt op de huurovereenkomst belast. Veel autoverhuurbedrijven rekenen echter een extra vergoeding voor deze vol/leeg brandstof-regeling. Vaak worden zowel de kosten van een volle tank (met een iets hogere literprijs dan aan de pomp), alsmede een servicekosten vergoeding voor het tanken in rekening gebracht.

Het voordeel voor u is dat u zich aan het einde van uw reis geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een tankstation zo dicht mogelijk bij het in te leveren verhuurkantoor (veelal Airport) of tijdverspilling van het af-tanken van de auto.

Nadeel is dat het nagenoeg onmogelijk is om de huurauto volledig leeg terug te brengen en daardoor de brandstof die nog in de tank zit als het ware ´schenkt´ aan de lokale verhuurder. Deze restbrandstof wordt in de meeste gevallen niet gerestitueerd. Daarnaast worden deze verplichte kosten niet meegenomen in de totaalprijs die u online wordt aangeboden.

De beste optie: 1ste tankvulling inbegrepen

Spaarvarken op auto

Deze regeling wordt veelal in de USA met succes toegepast maar ook in andere landen is deze regeling bij een aantal autoverhuurders te kiezen. 

Autoverhuurbedrijven zoals Alamo of Enterprise bieden hun klanten ook een product aan waarbij de brandstofregeling; 1e tank brandstof, is inbegrepen in de prijs. Maar wat betekent dat precies voor jou?

Bij deze optie ontvangt u uw huurauto met een volle tank brandstof bij de ophaalplaats, waarvan de kosten reeds in de huurprijs zijn inbegrepen. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over extra brandstofkosten waar u niet op hebt gerekend.

Aan het einde van uw vakantie levert u de huurauto gewoon met een lege tank in bij het verhuurbedrijf. Aangezien het autoverhuurbedrijf u de ongebruikte brandstof niet terugbetaalt, is het aan te raden de auto zo leeg mogelijk terug te brengen. Na inlevering van de huurauto worden geen verdere kosten in rekening gebracht. Deze tankregeling vindt u vooral terug in het USA aanbod.

In onze autoverhuurprijsvergelijking kunt u onder de filter-sectie 'Inbegrepen service/extra', de door u gewenste brandstofregeling selecteren om zodoende alleen die aanbiedingen te zien met de voor u juiste brandstofregeling.

Uw voordelen met Driveboo

  • Auto's huren vanaf 18 en voor jonge bestuurders jonger dan 21 respectievelijk 25 jaar
  • Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur
  • Autoverhuur zonder aanbetaling, creditcard en eigen risico
  • Geen verborgen kosten door transparant kostenoverzicht
  • Aanbiedingen voor goedkope huurauto's en leuke promoties
  • Talrijke klantrecensies en onafhankelijke aanbevelingen
  • Express Service en lange termijn verhuur
  • Goedkoop busjes huren
  • Grote keuze aan uitrusting, ophaallocaties, verzekeringen en aanvullende diensten
  • Prijsvergelijking van alle belangrijke autoverhuur aanbieders