Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Calvi – Sainte-Catherine Airport

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Karsten: “Ik heb de perfecte aanbieding voor mij gevonden. Hartelijk dank”

1 van 43 beoordelingen voor de Calvi – Sainte-Catherine Airport
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Calvi – Sainte-Catherine Airport

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Calvi – Sainte-Catherine Airport bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 28 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Renault Twingo
14 Dagen van 13.07 - 27.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 32 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. VW Polo
14 Dagen van 13.07 - 27.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 34 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Renault Twingo
14 Dagen van 13.07 - 27.07.2024
Voorbeeld auto

Auto huren in Calvi – Sainte-Catherine Airport

Het eiland Corsica en de havenstad Calvi worden beschouwd als een van de mooiste bestemmingen in de zomer. Idealiter boekt u een goedkope huurauto op de luchthaven van Calvi. Direct aan de havenstad kunt u prachtige stranden, een charmante oude stad en veel cultuur verwachten. Op MietwagenCheck heeft u de mogelijkheid om vooraf de prijzen te vergelijken van de autoverhuur bedrijven op Calvi Luchthaven. Verken heel Corsica op een bijzonder flexibele manier.

Uw huurauto op de luchthaven van Calvi

Haven in Corsica

Kijk uit naar uw reis naar Corsica

Wanneer u landt op de luchthaven van Calvi (CLY) in Corsica, zult u merken dat het een goed idee was om vooraf een huurauto te reserveren bij MietwagenCheck. Op de luchthaven is de enige manier om naar de stad Calvi of andere plaatsen op Corsica te gaan namelijk per taxi of huurauto. In het hoogseizoen kan het gebeuren dat er geen huurauto's meer beschikbaar zijn op de luchthaven. Reserveer daarom tijdig uw gewenste huurauto voor een rondreis op het prachtige eiland Corsica in de Middellandse Zee door online te reserveren op MietwagenCheck.

Interessante feiten over de luchthaven van Calvi

  • Calvi Airport, Aéroport Calvi-Sainte Catherine (CLY) ligt 8 km ten zuidoosten van de Corsicaanse stad Calvi. De luchthaven wordt beheerd door de Kamer van Koophandel en Industrie van Bastia (Chambre de Commerce et d'Industrie de Bastia et de la Haute-Corse). Calvi is de kleinste van de vier commerciële luchthavens van Corsica, na Bastia, Ajaccio en Figari.
  • De luchthaven is klein en zeer overzichtelijk. Er is een informatiebalie waar u inlichtingen kunt inwinnen over vluchttijden en algemene informatie zoals verloren voorwerpen, faciliteiten om baby's te verschonen en borstvoeding te geven en eerste hulp. U kunt ook informatie krijgen over het vervoer van de luchthaven naar het eiland Corsica. Andere faciliteiten zijn een kiosk met kranten en tabaksproducten en een cafetaria en bar.

Welke autoverhuurbedrijven zijn beschikbaar op de luchthaven van Calvi?

Boek een huurauto

Vind de juiste huurauto voor Corsica

Wanneer u een auto huurt voor Corsica, kunt u er zeker van zijn dat u de flexibiliteit heeft om al uw gewenste bestemmingen te bereiken.

U vindt de volgende autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Calvi:

  • Avis
  • Onderneming
  • Europcar

Steden en afstanden in Corsica vanaf Luchthaven Calvi

Met een huurauto bent u altijd flexibel en onafhankelijk op de weg in Corsica. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de afstand tussen de luchthaven van Calvi en verschillende plaatsen op Corsica die een bezoek waard zijn:

Naam van de stad Afstand tot luchthaven CLY Reistijd
Ajaccio 164 km 3 uur
Bastia 111 km 2 uur
Bonifacio 229 km 3 uur 37 minuten
Corte 84 km 1 uur en 25 minuten.
Porto-Vecchio 201 km 3 uur en 15 minuten.

Rijden in Corsica

Op Corsica is het openbaar vervoer zeer onregelmatig, dus kunt u het beste met een huurauto reizen en genieten van de grootste vrijheid. Op het eiland gelden Franse verkeersregels.

  • Rechts verkeer
  • Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle
  • De alcoholgrens is 0,5 promille
  • In de meeste dorpen geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u

Autorijden op Corsica kan een heel avontuur zijn. Afgezien van de korte stukken tussen Bastia en Casamozza aan de oostkust en Ajaccio richting Vizzavona, zijn er geen autosnelwegen. Een groot deel van de weg is bochtig en smal, er zijn veel klimmetjes over bergpassen en veel trajecten lopen dicht langs de helling, vaak zonder vangrail. Laat ongeduldige lokale bestuurders af en toe inhalen, zij kennen de route meestal beter en zullen sneller gaan dan u.

Dit moet worden opgemerkt:

Tank uw huurauto voordat u het binnenland ingaat, benzinestations zijn er zeer zeldzaam.

Met een huurauto in Calvi

Het kleine havenstadje aan de noordwestkust van Corsica staat bekend om zijn mooie oude centrum, de pittoreske haven en zijn herkenningspunt, de citadel, die imposant boven de stad uittorent op een granieten rots. Met uw huurauto bent u in 10 minuten in de stad vanaf de luchthaven Calvi . U kunt uw auto parkeren op de betaalde parkeerplaatsen bij de haven of bij de citadel en te voet op pad gaan voor een rondleiding door de stad. Naast de citadel kunt u een bezoek brengen aan de kerk Saint-Jean-Baptiste, met een prachtig houten drieluik, of het voormalige paleis van de Genuese gouverneur uit de 15e eeuw. Aan de haven vindt u vele trendy bars en restaurants, drink een lekker Corsicaans wijntje op een terrasje en geniet van het uitzicht op zee, de vissersboten en de jachten. Aan de voet van de citadel ligt de oude stad met geplaveide straatjes en vele kleine winkeltjes en boetiekjes. Vergeet niet de overdekte markt naast de kerk te bezoeken, waar u de beste specialiteiten van Corsica kunt kopen, zoals de zeer aromatische Corsicaanse kaas, meestal gemaakt van schapen- of geitenmelk en beroemd geworden door Asterix & Obelix, of de plaatselijk geproduceerde Corsicaanse honing en olijfolie.

Kaas uit Corsica

Probeer de beroemde kaas

Restaurant in Corsica

Restaurant met een fantastisch uitzicht

Driveboo Tip:

Op dit vrijheidslievende eiland wordt al sinds 1995 bier gebrouwen. De brouwerij Pietra brouwt bier waaraan vóór de gisting kastanjemeel wordt toegevoegd. Als je kastanjebier wilt, moet je Pietra ambrée bestellen. Colomba is een witbier met Maccia kruiden en Serena is een blond bier.

De mooiste stranden aan de noordkust

  • Calvi-strand, ondiepe, fijnkorrelige zandbaai van 5 km lang met een prachtig uitzicht op de citadel. Het water is kristalhelder, ligbedden en parasols kunnen worden gehuurd, bars en restaurants zijn beschikbaar. U vindt er ook talrijke watersporten.
  • Saleccia, sneeuwwitte zandbaai in een beschermd natuurlandschap. De kristalheldere turkooizen zee creëert een Caribische flair. Het strand kan alleen worden bereikt via onverharde grindpaden.
  • Algajola, de baai is zeer populair bij windsurfers, op winderige dagen zijn hier hoge golven, lang grofkorrelig zandstrand dat vrij snel afloopt en daardoor zeer geschikt is om te zwemmen.
  • Nonza, een stenen trap met meer dan 1000 treden leidt naar het grotendeels verlaten strand van Nonza op Cap Corse.

Herfst en winter in de omgeving van Calvi

De Balagne, het gebied rond Calvi, is een paradijs voor wandelaars, vooral in de herfst wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de bossen een kleurrijk kleed dragen. Na ongeveer 22 km vanaf de luchthaven van Calvi bereikt u met uw huurauto het bosgebied Forêt de Bonifatu. Hier vindt u meer dan 250 kilometer aan uitgestippelde wandelpaden door bossen, bergen, maccia, kust en schilderachtige dorpjes. Als u in de herfst nog durft te gaan, kunt u zich verfrissen in een van de vele zwembaden.

Overigens liggen de watertemperaturen in september en oktober vaak nog rond de 21 graden en kunt u vooral op ondiepe stranden goed zwemmen, als de wind en het weer het toelaten.

In de winter is het nog stiller, het eiland is praktisch van de lokale bevolking en veel restaurants en hotels blijven gesloten. Toch zijn de temperaturen aan de kust veel milder dan bij ons, rond de 10 graden, en zijn de Corsicaanse bergen 's winters meestal bedekt met een dik pak sneeuw en heeft u in drie regio's zelfs de mogelijkheid om aan wintersport te doen, zoals skiën en langlaufen.

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

43 Ervaringen van onze klanten in Calvi – Sainte-Catherine Airport

Beoordeling van Kai F.

“Het verhuurstation ligt op ongeveer 300 meter van de luchthaven en is gemakkelijk te vinden. De overdracht verliep vlot na een korte wachttijd.”

Beoordeling van Hilde O.

“Zeer vriendelijk en deskundig personeel dat snel was met het ophalen en terugbrengen van de huurauto.”

Beoordeling van Paul S.

“Snelle en stressvrije overdracht en teruggave van de huurauto. Graag gedaan!”

Beoordeling van Max S.

“Ik kan het autoverhuurbedrijf aanbevelen. We kregen het voertuig dat we wilden snel en in goede staat.”

Beoordeling van Anita H.

“Ter plaatse ging alles snel en het personeel was vriendelijk. De staat van de huurauto was geweldig en de prijs was redelijk.”

Beoordeling van Harald F.

“De huurauto, een Citroen C4, was goed onderhouden en absoluut prima. Het ophalen en terugbrengen ging vlot.”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat