Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Halifax Stanfield International Airport

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Maximilian: “Zoals altijd was alles top. Ik boek al jaren bij MietwagenCheck....”

1 van 145 beoordelingen voor de Halifax Stanfield International Airport
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Halifax Stanfield International Airport

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Halifax Stanfield International Airport bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 63 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Middenklasse
bijv. Chrysler 200
10 Dagen van 27.08 - 05.09.2024
Voorbeeld auto
vanaf 66 € per dag
Plus-pakket

Aanbiedingen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Middenklasse
bijv. KIA FORTE
10 Dagen van 27.08 - 05.09.2024
Voorbeeld auto
vanaf 71 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Middenklasse
bijv. Chrysler 200
10 Dagen van 27.08 - 05.09.2024
Voorbeeld auto

Auto huren in Halifax Stanfield International Airport

Wanneer u op Halifax Airport aankomt, haalt u uw huurauto direct van huis op. Zo kunt u in de zomer alles onafhankelijk en flexibel bereiken zoals u dat wilt. Met MietwagenCheck kunt u eenvoudig en overzichtelijk transparante prijzen vergelijken. Aangezien wij met alle autoverhuurbedrijven van naam werken, bieden wij u een enorme keuze aan auto's. U hebt ook de mogelijkheid om de huurauto niet alleen op de luchthaven van Halifax op te halen of in te leveren, maar ook op verschillende stations in de stad. Dus niets staat uw ontspannen reis in de weg.

Autoverhuur op de luchthaven van Halifax

Halifax Skyline

Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia en de grootste stad in de Atlantische provincies van Canada. De oorsprong van de stad en haar rijke maritieme geschiedenis zijn te danken aan een strategische ligging en een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. In de 19e en begin 20e eeuw was Halifax het vertrekpunt voor Europese immigratie naar Canada. Vandaag de dag is Halifax een bruisende Atlantische zeehaven en het economische en culturele centrum van Oost-Canada.
Voordat u aankomt op Halifax Airport (YHZ), dient u uw persoonlijke huurauto te reserveren op MietwagenCheck. Omdat de stad en de omgeving relatief uitgestrekt zijn, is een huurauto het ideale vervoermiddel voor uw vakantie of zakenreis in de Canadese provincie Nova Scotia.

In de lente/herfst met een huurauto door Halifax en omgevingMenu-Intrede

De lente en de herfst zijn beide overgangsperioden van een koude winter naar een warme zomer of omgekeerd. Voor veel mensen zijn dit de favoriete seizoenen, omdat de temperaturen niet te koud, maar ook niet te warm zijn. In Halifax is het de moeite waard een auto te huren en het hele gebied te verkennen om zoveel mogelijk uit uw reis te halen. Hieronder vindt u een tabel met plaatsen die u kunt bezoeken.

Panorama van Lunenburg
Huizen in Lunenburg
Steden dichtbij Halifax Afstand Duur per huurauto
Lower Slackville ongeveer 20 km ca. 20 min
Chester ca. 66 km ca. 50 min
Truro ca. 95 km ca. 1 uur
Nieuw Minas ca. 98 km ca. 1 uur en 10 minuten
Lunenburg ca. 100 km ca. 1 uur en 10 minuten
Blad Haven ca. 120 km ca. 1 uur en 30 minuten
Nieuw Glasgow ca. 160 km ca. 1 uur en 45 minuten

Autoverhuur op Halifax Luchthaven

Er zijn veel autoverhuurbedrijven op hetlagere niveau van de parkeergarage van de luchthaven. Volg gewoon de borden in de aankomsthal om bij de balies te komen.

Stad Halifax verlicht

U vindt deze autoverhuurbedrijven op Halifax Airport:

  • Alamo / Nationaal
  • Avis
  • Begroting
  • Dollar / Thrifty
  • Onderneming
  • Hertz

Halifax Luchthaven Informatie

Brug in Halifax

Het terminalgebouw van Halifax Airport werd geopend in september 1960 en bedient meer dan 3,5 miljoen passagiers per jaar.
Er zijn 2.300 parkeerplaatsen voor reizigers die met de auto komen, waaronder een parkeergarage met vijf verdiepingen. Verbonden met de luchthaven is het ALT HOTEL, dat in 2013 werd geopend en 14 verdiepingen en 169 kamers telt.
Momenteel telt de terminal in totaal 31 gates, waarvan er 12 zijn uitgerust met gates. Voor de overige gates worden de passagiers met bussen op het luchthavenplatform naar hun vliegtuig gebracht. Poorten 2 (a-e) tot 9 zijn voor binnenlandse vluchten. Gates 34 tot 46 worden gebruikt voor vluchten naar USA .

Overnachting op de luchthaven van Halifax

Stad Halifax in de avond

Er is één hotel, het 169 kamers tellende ALT Hotel, dat via een voetgangersbrug verbonden is met de passagiersterminal en de parkeergarage. Het hotel wordt geëxploiteerd door de Groupe Germain Hospitalité en heeft conferentie- en banketfaciliteiten, een fitnesscentrum, een zwembad en een 24-uurscafé.
Er zijn nog drie andere hotels in de onmiddellijke nabijheid van de luchthaven. De Quality Inn ligt aan de overkant van Highway 102, en de Holiday Inn Express (119 kamers) en Hilton Garden Inn (145 kamers) bevinden zich in het nabijgelegen Aerotech Business Park.

Vervoersverbindingen op de luchthaven van Halifax

Bus
Uitzicht op Halifax

Metro Express Route 320 (MetroX) is een express busdienst die tussen het stadscentrum en de luchthaven rijdt, met twee haltes bij de Dartmouth Bridge Terminal en de voorstad Fall River. De bus vertrekt elke 30 minuten en kost $3,50 voor volwassenen en $2,75 voor kinderen en senioren. Houdt u alstublieft geld bij de hand, u kunt geld wisselen bij het beveiligingskantoor op de begane grond. De route wordt geëxploiteerd door Halifax Transit (het vroegere Metro Transit).
Een seizoensgebonden Airport Express pendelbusdienst is beschikbaar tussen de luchthaven en de stad Halifax van 1 mei tot 31 oktober. Een enkele reis kost $22 (heen en terug $40). Van 1 november tot 30 april verzorgt Maritime Bus Coach een beperkte dienst tussen de luchthaven en het Westin Nova Scotian Hotel op Terminal Road.

Taxi en gedeelde taxi

Taxi's en gedeelde taxi's zijn beschikbaar buiten de aankomsthal. Een enkele reis naar het centrum van Halifax kost $63 per taxi of luchthavenlimousine. Voor meer informatie kunt u terecht bij de informatiebalie in de aankomsthal voor binnenlandse vluchten.

Klein meer in Halifax in de herfst
Schip in de haven van Halifax bij zonsopgang
Auto

De luchthaven van Halifax ligt aan Exit 6 van Highway 102, die Halifax verbindt met de Trans-Canada Highway. Het is 28 minuten rijden van Halifax City Hall, het centrum van Halifax naar de luchthaven. Er zijn tal van autoverhuurbedrijven op het onderste niveau van de parkeergarage van de luchthaven.

Winkelen en eten op de luchthaven van Halifax

In de hoofd- en vertrekzone van het terminalgebouw vindt u een verscheidenheid aan uitgelezen winkels. De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 7.00 uur tot 21.00 uur. Individuele winkeltijden kunnen variëren. Het Tim Hortons fast food restaurant op de hoofdverdieping is 24 uur per dag geopend. Als u honger heeft of toe bent aan een verfrissend drankje, dan vindt u op de luchthaven genoeg om uit te kiezen:

Haven van Halifax
  • Maritime Ale House, restaurant en bar
  • Subway broodjes
  • Tim Hortons, fast food restaurant
  • Starbucks Café
  • Legends Nova Scotia Lounge, pub
  • Beaches Bar and Cafe
  • Brisket Deli, verse broodjes, salades, soepen en verse mosselen
  • Booster Juice, vers geperste sappen, ontbijt en vegetarisch eten

Klimaatgrafiek van HalifaxMenu-entree.

Hieronder vindt u een klimaatgrafiek van Halifax om u te helpen beslissen welke tijd van het jaar u naar Halifax moet reizen. Uiteraard speelt het weer hier een cruciale rol, hoewel het niet de enige factor is waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van een dergelijke beslissing. Maar vergeet niet dat het zeker de moeite waard is om op elk moment van het jaar een auto te huren, omdat het het hele jaar door veel voordelen biedt.

Halifax Landschap
Huizen aan zee in Halifax
Maand Jan Feb Mar Apr Mei Jun Juli Aug. Sep Okt Nov. Dec
Max. Temperatuur in °C 0 -1 3 7 13 18 23 22 19 13 8 2 10
Min. temperatuur in °C -9 -9 -5 0 5 9 13 14 10 5 1 -6 2
Zonuren per dag 4 5 5 5 6 7 7 7 5 5 4 2 5
Regenachtige dagen 12 10 11 11 11 9 8 8 8 9 12 14 10
Watertemperatuur in °C 1 1 1 3 4 5 12 14 14 12 8 4 6

Informatie over de stad Halifax in Canada

Halifax Vuurtoren

Halifax is het centrum van Nova Scotia. Het is echter een kleine stad naar Noord-Amerikaanse normen, met een bevolking van 425.000. In plaats van te worden gedegradeerd tot "tweede viool", wordt deze tegendraadsheid beleefd door de bewoners, die trots zijn op hun rustige manieren en warme gastvrijheid.
Halifax is relatief verspreid en verspreid. Het openbaar vervoer is beperkt en meestal onpraktisch buiten het stadscentrum. Attracties in het centrum of winkelen zullen de gemiddelde reiziger hooguit een dag of twee bezighouden. Buiten dat tijdsbestek zal het huren van een auto de omgeving veel interessanter maken.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat