Huurauto Helsinki

Huurauto Helsinki vanaf 18 € per dag

Teruggave op een andere locatie
7
Tage
Huurauto Alamo Huurauto Europcar Huurauto TUI Huurauto Hertz Huurauto Enterprise Huurauto Rentalcars.com
Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat

Huurauto Helsinki: Op de weg in het verre noorden

Onderweg in Helsinki, Finland

Onderweg in de zomer in Helsinki

De Finse hoofdstad Helsinki en de omgeving verkennen met een huurauto is zeker een avontuur. Vooral het centrum van Helsinki is een droom. Huur een huurauto en ontdek het zelf. Helsinki, met bijna 600.000 inwoners, is de hoofdstad van Finland en het economische, politieke en culturele centrum van het land. Geografisch gezien ligt Helsinki in het zuiden van Finland aan de Finse Golf, een lange baai in de Oostzee, tegenover de Estse hoofdstad Tallinn. Wat is er dan beter dan een ritje met een huurauto? Zo bent u altijd mobiel en onafhankelijk van het openbaar vervoer. Verheug u op een onvergetelijke tijd met de huurauto in het hoge noorden.

Vind een autoverhuurbedrijf in Helsinki

Vind bij ons goede autoverhuur in Helsinki. Vergelijk gewoon de aanbiedingen van de verschillende aanbieders en boek een goedkope huurauto in de hoofdstad van Finland. Uw huurauto kan direct na aankomst op de luchthaven van Helsinki of in het centrum van de stad gehuurd worden.

Als u flexibel wilt zijn in Helsinki vanaf de allereerste minuut, is het het beste om uw huurauto op te halen op de luchthaven zodra u aankomt. Dus je verspilt geen kostbare tijd met wachten.

Welke verkeersregels zijn van toepassing in Helsinki?

Weg in Helsinki, Finland

Wegverkeer in Helsinki

 • De rechtsbetrekkingen zijn van toepassing
 • Verplichte uitrusting: CH-kleefstof, afbraakdriehoek, waarschuwingsvest
 • Winteruitrusting: Winterbanden (verplicht van december tot februari)
 • Veiligheidsgordels: verplicht op alle zitplaatsen
 • Verlichting: dimlicht is dag en nacht verplicht.
 • Mobiele telefoon achter het stuur: geen gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden

Rijd bijzonder voorzichtig in zones met waarschuwingstekens voor het oversteken van wilde dieren! Hier kunnen elanden of rendieren onverwacht de straat oversteken. De kans op een ongeval met wilde dieren is groter dan normaal bij schemering en 's nachts, vooral tussen mei en oktober.

In het geval van een ongeval met wilde dieren, bel dan het dichtstbijzijnde politiebureau op 112.

Feiten over de weginfrastructuur in Finland

Het verkennen van Finland met een huurauto is de gemakkelijkste manier om het land te leren kennen. Op deze manier kunt u uw reis door Helsinki en de rest van Finland op maat maken naar uw individuele behoeften zonder afhankelijk te zijn van de dienstregeling van het openbaar vervoer. Finland heeft ook een zeer goed ontwikkeld wegennet. Er zijn meer dan 78.000 km hoofdwegen en bijna 740 km snelwegen. Alleen van november tot maart zijn kleinere, soms onverharde wegen in het noorden van Finland mogelijk niet begaanbaar en afgesloten. Anders blijven de wegen in de winter over het algemeen open.

Overigens zijn er geen kosten voor weggebruik!

De beste reistijd voor Helsinki

Uitzicht over Helsinki, Finland

Zomer in Helsinki

Helsinki is altijd een bezoek waard! Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en plannen voor Helsinki, zijn verschillende maanden geschikt voor uw vakantie in de Finse hoofdstad en omgeving. Wilt u gaan wandelen, winkelen, picknicken, ....?

In de volgende tabel vindt u een overzicht van de respectievelijke maanden en de weersomstandigheden die u in Helsinki te wachten staan in deze periode.

maanden eigenschappen
Maart, april, april, mei De winter in Helsinki is in maart nog steeds sterk voelbaar. De kanalen en meren zijn bevroren en er ligt overal sneeuw. Het kan tot half april duren totdat het warmer wordt. In mei kunt u zich verheugen op tulpen en narcissen. De lente in Helsinki is zeker een reis waard.
Juni, Juli, Augustus, Augustus Hoewel het in juni vaak nog koel en regenachtig is, gaan de Finnen op warme dagen al naar de kusten en meren om te zwemmen. Kijk uit naar een boottocht en geniet van de zomer in Helsinki. In juli mag u het midzomerfestival niet missen. In juni en juli wordt het 's nachts nauwelijks donker. Dan kunt u een heerlijke milde nacht doorbrengen.
September, oktober, november, november In september zijn er nog steeds temperaturen boven de 20 graden. Maar 's avonds wordt het veel koeler. Verheug je op kleurrijke herfstbladeren in felle kleuren. De dagen worden vanaf oktober merkbaar kouder, korter en regenachtiger. De herfst brengt een verscheidenheid aan bessen en champignons mee, die u op de menu's van de restaurants zult vinden. Kijk uit naar heerlijke gerechten in Helsinki.
December, januari, februari, januari Vanaf december blijft de sneeuw permanent op zijn plaats. De juiste koude komt in januari en februari met min 8-10 graden overdag en min 20 graden 's nachts. De zon komt een paar uur per dag tevoorschijn. Vaak wordt de sneeuw op de wegen niet geruimd. Er wordt gewacht, totdat er een vastzittende sneeuwlaag is. Wees dus bijzonder voorzichtig bij het besturen van uw huurauto.

Wat mag ik zeker niet missen in Helsinki?

Uspenski Kathedraal in Helsinki, Finland

Gezicht op de Uspenski-kathedraal

Gezicht op de kathedraal van Helsinki, Finland

De kathedraal van Helsinki

Als u met uw huurauto reist, zorg er dan voor dat u de twee promenades van de stad, de Aleksanterinkatu en de Esplanadi, bezoekt. Er is het Stockhaus, het grootste warenhuis in de Scandinavische landen. Vanaf het marktplein kunt u een boottochtje maken naar de vesting Suomenlinna, een UNESCO-werelderfgoedplaats, of een bezoek brengen aan het Finse Nationale Theater. Ook een bezoek aan Uspenski en de Helsinki-kathedraal is zeker de moeite waard om met een huurauto te bezoeken.

Wat je moet doen in Finland

Bent u klaar voor een onvergetelijke vakantie in Finland? Dan moet u de volgende activiteiten toevoegen aan uw emmerlijst:

 • Overnachting in een glazen iglo
 • Bezoek een vuurtoren eiland
 • Wandeling door een nationaal park
 • Rijd op een rendier of een husky slede.
 • Bewonder het noorderlicht of de middernachtzon
 • Neem eerst een sauna en spring dan in het meer.
Iglo's van glas in Finland

Overnachting in een glazen iglo

Nationaal Park in Finland

Onderweg in het Nationaal Park

Husky sleeën in Finland

Husky slee ritje met de slee

Test winnaar
Service die overtuigd
Méér dan 34.000 tevreden klanten
4,5 / 5
Gratis annuleren
Wij helpen u graag bij uw boeking!
booking@driveboo.com

Uw voordelen met Driveboo

 • Auto's huren vanaf 18 en voor jonge bestuurders jonger dan 21 respectievelijk 25 jaar
 • Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur
 • Autoverhuur zonder aanbetaling, creditcard en eigen risico
 • Geen verborgen kosten door transparant kostenoverzicht
 • Aanbiedingen voor goedkope huurauto's en leuke promoties
 • Talrijke klantrecensies en onafhankelijke aanbevelingen
 • Express Service en lange termijn verhuur
 • Goedkoop busjes huren
 • Grote keuze aan uitrusting, ophaallocaties, verzekeringen en aanvullende diensten
 • Prijsvergelijking van alle belangrijke autoverhuur aanbieders