Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Luchthaven Keflavík

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Christoph: “Echt een super portaal. Prijzen onverslaanbaar laag.”

1 van 230 beoordelingen voor de Luchthaven Keflavík
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Luchthaven Keflavík

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Luchthaven Keflavík bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 14 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Hyundai i10
8 Dagen van 05.04 - 12.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 15 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Toyota Yaris
8 Dagen van 05.04 - 12.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 19 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Hyundai i10
8 Dagen van 05.04 - 12.04.2024
Voorbeeld auto

Keflavík Airport ligt in het zuidwesten van IJsland en is het ideale vertrekpunt voor een rondreis per huurauto in het voorjaar. Haal de geboekte huurauto direct na aankomst op Keflavík Airport op bij het autoverhuurbedrijf en begin aan uw roadtrip over het eiland. Prachtige landschappen en charmante dorpjes wachten op u, waar u zoveel tijd kunt doorbrengen als u wilt dankzij uw eigen huurauto.

Huurauto op Keflavík Luchthaven

IJsland is het land van vuur en ijs en van elfen en trollen. Het landschap van het vulkanische eiland is mystiek. Er is veel te ontdekken en een huurauto biedt u de beste gelegenheid om dat te doen. Het wegennet is goed ontwikkeld, de ringweg, die het hele jaar door toegankelijk is, loopt rond het eiland. Boek voor uw reis online een voertuig bij MietwagenCheck, vergelijk de aanbiedingen van de verschillende aanbieders en bedenk op uw gemak welke verzekering en welk type voertuig bij uw wensen past. Na aankomst op de luchthaven van Keflavík staat uw huurauto voor u klaar en kunt u in een mum van tijd aan uw individuele avontuur beginnen.

Interessante feiten over Keflavík Luchthaven

Keflavík International Airport (KEF) is de grootste luchthaven van IJsland en verwerkt bijna al het internationale luchtverkeer. Als u niet via Groenland of de Faeröer naar IJsland vliegt, landt u op de luchthaven Keflavík. Het ligt op het zuidwestelijke puntje van IJsland, 50 km ten zuidwesten van de hoofdstad Reykjavik, en is een luchtvaarthub tussen Noord-Amerika en Europa. Vanuit Duits-sprekende landen wordt de luchthaven bediend door Air Baltic, Easy Jet, Iceland Air, Lufthansa, SAS, Vueling, Wizz Air en andere luchtvaartmaatschappijen. De hele terminal is toegankelijk voor gehandicapten en beschikt over restaurants en diverse winkels, geldwisselkantoren, geldautomaten en gratis Wifi in de wachtruimtes.

Transportverbindingen naar de luchthaven van Keflavík

De luchthaven is via een aanvoerweg verbonden met snelweg 41 (Reykjanesbraut), die u met uw huurauto 50 km naar Reykjavik brengt. Flybus of Airport Direct bussen verbinden de luchthaven met de BSÍ Bus Terminal in Reykjavik om de 30-40 minuten na de aankomst van elke vlucht. Er staan talloze taxi's buiten het luchthavengebouw, een taxirit voor 4 personen naar Reykjavik kost ongeveer 16.000 ISK (100 euro).

Autoverhuur op Keflavík Luchthaven

U vindt de informatiebalies van Avis, Budget, Europcar en Hertz in de aankomsthal van de luchthaven. Andere autoverhuurbedrijven pikken u op in de aankomsthal, of u kunt een pendelbus nemen van de luchthaven naar het verhuurstation in Keflavík.

Autoverhuur in IJsland: Waar u rekening mee moet houden

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in IJsland is 20 jaar. Voor voertuigen met vierwielaandrijving, SUV's of minibussen is de minimumleeftijd gewoonlijk 23 jaar. U moet op het moment van de huur een jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en sommige autoverhuurbedrijven rekenen een vergoeding voor jonge bestuurders. Wegens de onvoorspelbare weersomstandigheden moet u ook een voorruitverzekering of een zand- en asverzekering overwegen. Het rijden in het terrein is ten strengste verboden en wordt door geen enkele verzekering gedekt, evenmin als het doorwaden van rivieren.

Pas op voor dieren op de weg

Schade aan huurauto's als gevolg van rivierdoorwading wordt door geen enkele verzekering gedekt.

Rijden en verkeersregels in IJsland

Rijden in IJsland is heel ontspannen. Er zijn vrij weinig auto's op de weg en files zijn er alleen tijdens het spitsuur op de belangrijkste verkeersaders in Reykjavik. De kwaliteit van de wegen varieert van asfaltwegen tot gravelwegen tot rivierdoorwaadbare plaatsen in de onbegaanbare hooglanden. Onvoorspelbare weersomstandigheden kunnen een uitdaging worden.

  • Snelheidslimieten: 50 km/u in de bebouwde kom, 80 km/u op onverharde wegen (grindwegen) 90 km/u op alle andere verharde wegen.
  • Het licht moet ook overdag aan zijn
  • veiligheidsgordels zijn verplicht
  • Mobiele telefoons zijn verboden achter het stuur
  • Het toegestane alcoholpromillage is 0,5 promille.
  • Houd het weer in de gaten, het is erg veranderlijk en storm is een groot gevaar en kan door zand en stenen schade aan de auto veroorzaken.
  • op bruggen met één rijstrook (Einbreið Brú) heeft de eerste persoon die de brug bereikt, voorrang.
  • Eenbaans tunnels (Einbreið Göng) zijn uitgerust met baaien. Auto's met de inhammen aan hun kant laten tegemoetkomend verkeer passeren.
  • Wie aan de binnenkant van een rotonde rijdt, heeft voorrang. Meerstrooksrotondes zijn vooral te vinden in het stedelijk gebied van Reykjavik.
  • Schapen, koeien, rendieren of paarden kunnen plotseling op de weg verschijnen.

Ontdek IJsland met een huurauto

IJsland is spectaculair bij elke bocht. Het landschap is wild en romantisch, met steile kliffen, smalle fjorden, uitgestrekte gletsjers, rommelende vulkanen en kokende geisers. De bekendste bezienswaardigheden liggen langs de Ringweg. Met uw huurauto hebt u de flexibiliteit om het fascinerende landschap en de adembenemende natuurspektakels naar eigen wens te beleven. Sommige mag je niet missen.

  • Het vulkanische maanlandschap van Hverir is een uniek natuurspektakel. In het geothermische gebied zorgen de dampen van de aarde en de borrelende modderpotten voor een zwavelachtig ruikende modder. Via loopbruggen en gemarkeerde paden kunt u dit fascinerende landschap bewonderen, met zijn bruine, okerkleurige en gele tinten van zwavelafzettingen.
  • Het betoverende Akureyri, de "hoofdstad van het noorden" en met 19.000 inwoners de op drie na grootste stad van IJsland. Het ligt aan het eind van de Eyiafjördur Fjord, die met 60 km de langste fjord van het eiland is. Het wordt omringd door een indrukwekkend berglandschap. Als u langs de oostkant rijdt, komt u langs de museumboerderij Laufás. Niet ver daarvandaan kunt u zich vergapen aan de beroemdste en spectaculairste waterval, Goðafoss. Het water van de rivier Skjálfandafljót valt ongeveer 12 meter naar beneden in een grote boog van meer dan 30 meter breed.
  • Jökulsárlón is een uitloper van de Vatnajökull gletsjer. Enorme ijsbergen splitsen zich af van de gletsjer en zwemmen majestueus in de lagune. Vlak ernaast ligt Diamond Beach, een zwart vulkanisch zandstrand waar de blauwe, witte en doorschijnende ijsbergen aan land drijven en magisch fonkelen als diamanten.
  • Strokkur is de meest actieve gysir in IJsland. Hij barst op natuurlijke wijze om de vier tot tien minuten uit en bereikt een hoogte van 15 tot 20 meter. De aanblik van Strokkur is uniek. Op slechts 10 km afstand ontdekt u de indrukwekkende Gullfoss waterval, een van de grootste watervallen van Europa. De 32 meter hoge waterval stort zich over twee treden in een 70 meter diepe kloof.

IJslandschappen en noorderlicht in de winter

Volgens de oude Noordse kalender begint de winter in IJsland op 23 oktober. Op deze dag wordt traditioneel vleessoep gekookt. En in Þorrablót kunt u van 22 januari tot 24 februari in veel restaurants traditionele gerechten proeven, zoals gerookt lamsvlees (hangikjöt), gefermenteerde haai (hákarl), gezuurde ramstestikels (hrútspungar) en gedroogde vis (harðfiskur). Þorri, de vierde maand van de winter op de oude Scandinavische kalender, gaat terug op oude heidense gebruiken en er wordt voedsel opgediend dat maanden tevoren is ingemaakt, verzuurd en gerookt. De IJslanders hebben deze traditie tot op de dag van vandaag in ere gehouden en het eten, waar je even aan moet wennen, wordt weggespoeld met veel "Brennivin".

Wanneer de dagen kouder en donkerder worden in de wintermaanden, heb je een unieke kans om het noorderlicht te zien. De beste tijd is van eind september tot eind maart tussen 20.00 en 04.00 uur, wanneer groene, gele of paarse sluiers plotseling over de nachtelijke hemel dansen. Het noorderlicht kan van over het hele eiland worden gezien, maar het best in de minder bevolkte en verlichte gebieden.

Iets heel bijzonders in de winter zijn ijsgrotten die diepblauw opgloeien. Ze ontstaan op natuurlijke wijze en bestaan slechts tijdelijk. De beste tijd voor een bezoek is tussen eind oktober en eind maart. Bijzonder unieke gletsjerijsgrotten zijn te vinden op de Vatnajökull gletsjer. De grotten mogen alleen betreden worden met ervaren gletsjergidsen.

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

230 Ervaringen van onze klanten in Luchthaven Keflavík

Beoordeling van Larissa U.

“Uitstekend, zeer vriendelijke mensen. Er valt hier niets te klagen.”

Beoordeling van Thomas M.

“De communicatie was geweldig en de shuttle was goed georganiseerd. Het ophalen en wegbrengen ging snel en probleemloos. We zijn volledig tevreden...”

Beoordeling van Thomas S.

“We hadden een geweldige nieuwe auto. De verhuur en teruggave verliep soepel en perfect. Zeer vriendelijk personeel”

Beoordeling van Sebastian G.

“Alles ging echt goed. Aardig personeel!”

Beoordeling van Andreas R.

“Uiterst vriendelijk en beleefd personeel.”

Beoordeling van Doris H.

“Snelle verwerking aan het loket, probleemloos ophalen en terugbrengen. De auto was in perfecte staat. Alles was geweldig - we komen graag terug.”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat