Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Rio de Janeiro Airport

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Amelie: “Alles perfect. We zullen hier zeker weer boeken.”

1 van 145 beoordelingen voor de Rio de Janeiro Airport
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Rio de Janeiro Airport

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Rio de Janeiro Airport bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 17 € per dag
Kleinste auto

Alleen of met weinig bagage? Juiste keuze!

bijv. Volkswagen Up
7 Dagen van 21.06 - 28.06.2024
Voorbeeld auto
vanaf 17 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleine auto
bijv. Renault Kwid
7 Dagen van 21.06 - 28.06.2024
Voorbeeld auto
vanaf 22 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleine auto
bijv. Renault Kwid
7 Dagen van 21.06 - 28.06.2024
Voorbeeld auto

De Europese winter is de ideale tijd om Brazilië te verkennen. Terwijl in Europa temperaturen onder nul heersen, beginnen de stranden van Rio de Janeiro net te bloeien. De zomer trekt elk jaar een groot aantal toeristen naar het land en is de perfecte tijd om de plaatselijke bezienswaardigheden te bezoeken. Haal uw huurauto direct na aankomst op de luchthaven van Rio de Janeiro op en begin uw avontuur!

Autoverhuur op de luchthaven van Rio de Janeiro

Interessante feiten over de naam van de luchthaven

Rio de Janeiro Luchthaven

De luchthaven van Rio de Janeiro (GIG) of zijn volledige naam Antonio Carlos Jobim International Airport, is de belangrijkste luchthaven van Rio en de tweede grootste luchthaven van Brazilië. In de volksmond staat de luchthaven bekend als Galeao International Airport en na een verandering van luchthavenexploitant in 2014 is de nieuwe merknaam RIOgaleao - Aeroporto Internacional Tom Jobim.

Met de huurauto naar de stad vanaf de luchthaven van Rio de Janeiro

Als u met een huurauto reist, kunt u gebruik maken van de snelwegen die de luchthaven verbinden met de respectieve wijken van de stad. Reserveer uw auto online bij Car Rental en u kunt uw huurauto direct op de luchthaven zelf ophalen. U vindt de autoverhuurbedrijven in de aankomsthal van elke terminal op de luchthaven:

Rio de Janeiro Luchthaven Autoverhuur -. GIG

Autoverhuur Locatie
Avis Terminals 1 en 2
Hertz Terminal 1 en 2
Movida Terminal 1 en 2
Thrifty Terminal 2
Unidas Terminal 2
Localiza Terminal 1 en 2

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen op Rio de Janeiro Luchthaven

De twee grootste lokale luchtvaartmaatschappijen zijn TAM en GOL, die beide een basis in Rio hebben en van hieruit internationale verbindingen aanbieden, bijvoorbeeld naar Miami en Parijs, naast talrijke regionale bestemmingen zoals Brasília en Belo Horizonte.

De luchthaven is momenteel verbonden met Frankfurt am Main door dagelijkse rechtstreekse vluchten van TAM Linhas Aéreas en Lufthansa. Sinds de winterdienstregeling 2011/2012 vliegt Condor ook op deze route, maar niet dagelijks. Sinds 22 april 2016 biedt Edelweiss Air tweemaal per week een verbinding met Zürich aan.

Oriëntatie op de luchthaven van Rio de Janeiro

  • Terminal 1: Azul Linhas Aéreas, Flyways en Gol
  • Terminal 2: Aerolineas Argentinas, Air Canada, Alitalia, American Airlines, Avianca, Condor, Copa Airlines, Delta Airlines, Edelweiss, Emirates Airlines, Iberia, KLM, TAM, Lufthansa, Passaredo, Royal Air Maroc, TAAG, TAP Portugal, United Airlines.

Het grootste deel van het luchtverkeer wordt afgehandeld in de nieuwe Terminal 2, die dus het drukst is. Beide terminals beschikken echter over de gebruikelijke infrastructuur en dienstenfaciliteiten die voldoen aan de normen van een grote internationale luchthaven.

Ligging en vervoersverbindingen van de luchthaven van Rio de Janeiro

De luchthaven ligt op 20 km van het stadscentrum van Rio de Janeiro. Talrijke bussen, taxi's en treinverbindingen zijn beschikbaar om de luchthaven vanuit het stadscentrum te bereiken.

Taxi

Er staan luxe (blauw) en gewone (geel) taxi's tot uw beschikking, die u kunt reserveren bij de bedrijfsstands in de aankomsthallen van beide terminals.

Bus en metro

De TransCarioca-lijn van het Rio Bus Rapid Transit (BRT) ÖPNV systeem verbindt Terminals 1 en 2 met het Alvorada busstation in Barra da Tijuca, met een halte bij metrolijn 2, station Vicente de Carvalho, waar u kunt overstappen op het hele metrosysteem.

In Alvorada kunt u overstappen op de TransCarioca en TransOeste lijnen. De ÖPNV in Rio rijdt 24 uur per dag en tickets worden verkocht aan de BRT balies op aankomstniveau.

Premium Auto Ônibus exploiteert de Premium Bus 2018, die tussen 5.30 en 23.30 uur rijdt van de luchthaven naar het centrale busstation, het centrum van Rio de Janeiro, de luchthaven Santos Dumont en de zuidelijke delen van de stad aan de waterkant, met een eindhalte op het busstation Alvorada in Barra da Tijuca.

Bus 2918 volgt een soortgelijke dienstregeling als Alvorada Bus Terminal, maar met een andere en kortere route via de snelweg.

Bus 2101 is een sneldienst tussen de luchthavens van Galeao en Santos Dumont.

Bus 2145 is een regelmatige stadsbusdienst naar het centrale busstation, het centrum en de luchthaven Santos Dumont. Hij rijdt elke 20 minuten tussen 5.30 uur en 22.30 uur. De loketten voor deze buslijnen bevinden zich in de aankomsthal van beide terminals.

Viaçao 1001 rijdt met stadsbus lijn 761-D van het vliegveld naar Niterói. Bovendien rijdt dezelfde maatschappij vier keer per dag met een premiumbus naar Armaçao dos Búzios. Het vertrek is vanaf het aankomstniveau van Terminal 1.

Stadsbussen 924 en 925 gaan naar de wijk Ilha do Governador en de 915 naar Bonsucesso. Vanuit beide wijken zijn er verbindingen naar de noord- en zuidkant van de stad.

Met de huurauto naar de luchthaven

De ligging van de luchthaven, op slechts 20 km van het centrum van Rio de Janeiro, maakt het gemakkelijk om er met een huurauto te komen. Hier zijn de belangrijkste routes naar de luchthaven:

Van de binnenstad

Presidente Vargas > Linha Vermelha > Ilha do Governador afslag > Estrada do Galeao (geschatte tijd: 30 minuten).

Van de zuidelijke zone

Rebouças Tunnel > Linha Vermelha > Ilha do Governador afslag > Estrada do Galeao (geschatte tijd: 31 minuten)

Van de noordelijke zone

Linha Amarela via Dom Hélder Câmara > Ilha do Governador afslag > Estrada do Galeao (geschatte tijd: 20 minuten)

Van Barra da Tijuca

Avenidas das Américas naar Avenida Ayrton Senna > Linha Amarela > afslag Ilha do Governador > Estrada do Galeao (geschatte tijd: 28 minuten)

Ontdek de bezienswaardigheden in Rio met een huurauto

Gezien de omvang van de stad en het enorme aantal bezienswaardigheden, volgt hier slechts een selectie van de bezienswaardigheden die de meeste mensen kennen als herkenningspunten van de stad en die u niet mag missen bij een bezoek aan Rio.

Suikerbroodberg (Pao de Açúcar)

De kabelbaan brengt u naar de top van de Suikerbroodberg, waar u de Guanabara-baai, de waterkant van Rio de Janeiro en bezienswaardigheden als Pedra da Gávea, Dois Irmaos Hill en Corcovado kunt bewonderen. Adres: Avenida Pasteur, 520, Urca.

Christusbeeld (Morro do Corcovado)

Het standbeeld van Christus de Verlosser, het beroemdste symbool van de stad - en gewoonlijk uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen - bevindt zich op een hoogte van 710 meter boven de zeespiegel. Er zijn twee opstijgingen naar het monument: met de minibus of met de trein. De treinroute, die 20 minuten duurt, loopt langs de Corcovado Railway, die in 1884 werd ingehuldigd door Dom Pedro II, de laatste keizer van Brazilië, en doorkruist een Atlantische jungle. Adres: Rua Cosme Velho, 513, Cosme Velho.

Maracana Stadion (Estádio do Maracana)

Het wordt door veel voetbalfans beschouwd als de "tempel van de goden" en is een van de grootste stadions ter wereld. Het werd in 1950 gebouwd om de Wereldbeker te organiseren en bood plaats aan 166.369 mensen. Vandaag, na enkele renovaties, heeft het een capaciteit van 87.630. De toegang is vanaf Rua Professor Eurico Rabelo, Gate 16.

Christusbeeld

Christusbeeld

Strand in Rio de Janeiro

Strand in Rio de Janeiro

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat