Auto huren in Tunesië

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Huurauto Tunesië: Met de auto in Noord-Afrika

Het amfitheater "El Djem" in Tunesië

Het amfitheater "El Djem" in Tunesië

Tunesië is een Noord-Afrikaanse Saharaanse staat en ligt ongeveer 140 km van de kust van Sicilië. Het is beroemd om zijn rijk cultureel erfgoed, zoals de vele Romeinse mozaïeken en het amfitheater "El Djem", dat vandaag de dag nog steeds als theater wordt gebruikt.

Beleef Tunesië's kleine deel van het Oosten van dichtbij met uw huurauto. Neem uw huurauto mee op een tour door Tunesië en ontdek deze schatten zelf. Of u nu kamelen, woestijnen, lokale bazaars of historische plaatsen wilt leren kennen - met uw huurauto in Tunesië kunt u de 1300 km lange kustlijn op de beste manier afleggen.

Autohuur in Tunesië luchthavens

De gemakkelijkste manier is om uw huurauto direct na uw aankomst op de luchthaven in Tunesië op te halen. Wij raden u aan om uw huurauto voor uw vakantie in Tunesië online te boeken. In de regel profiteert u van de vroege vogelprijzen. Bovendien heeft u geen stress ter plaatse en hoeft u niet te onderhandelen over de prijs, zoals in Tunesië gebruikelijk is, omdat u de huurauto al via ons heeft geboekt. U hoeft dus alleen maar de huurauto op te halen bij het ophaalpunt op de luchthaven bij onze partner. In Tunesië zijn er ophaalpunten bij Djerba Airport, Enfidha Airport en Tunis Airport. MietwagenCheck werkt samen met alle bekende autoverhuurbedrijven in het land.

Huurauto Tunesië: de verkeersregels

Off-road rijden door de Tunesische woestijn

Off-road rijden door de Tunesische woestijn

Het wegennet van Tunesië beslaat in totaal 29.000 kilometer, waarvan ongeveer 60 procent geplaveid is. Vaak zijn de zijwegen in slechte staat en nemen de lokale chauffeurs de verkeersregels niet altijd zo precies in acht. Het is ook van toepassing op de rotonde rechtsvoor-links. Een rood-witte stoep betekent dat parkeren daar verboden is. Bovendien geldt in Tunesië de alcohollimiet van 0,0 in het bloed van 0,0 in het bloed.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig in Tunesië?

Ja, in Tunesië is een internationaal rijbewijs vereist.

Welke boetes zijn er in Tunesië?

  • Rijden onder invloed van alcohol: 51 - 2.520 euro en de dreiging van een tot zes maanden gevangenisstraf. Bij een ongeval kan de boete zelfs oplopen tot 3013 euro, met de dreiging van een tot vier jaar gevangenisstraf.
  • Snelheidsoverschrijding: tussen 61 - 200 Euro. Daarnaast geldt er een rijverbod van één tot zes maanden.
  • Telefoneren in de auto is alleen toegestaan met een handsfreeset.

Wat zijn de maximumsnelheden in Tunesië?

Met die SUV op de weg in Tunesië...

Met die SUV op de weg in Tunesië...

Als u in Tunesië reist met een huurauto, moet u zich zeker aan de volgende snelheidsbeperkingen houden:

  • In de steden: 50 km/u
  • Buiten de bebouwde kom: 90 km/h
  • Snelwegen en autosnelwegen: 110 km/u