Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Cork

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Peter: “Ik kan alleen maar aanraden om hier te boeken. Echt geweldig...”

1 van 17 beoordelingen voor Cork
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Cork

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Cork bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 19 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Ford KA
10 Dagen van 21.06 - 01.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 19 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Ford Fiesta
10 Dagen van 21.06 - 01.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 22 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Kia Picanto
10 Dagen van 21.06 - 01.07.2024
Voorbeeld auto

Eenvoudige autoverhuur in Cork

Met een huurauto in Cork

Met een huurauto in Cork

Cork is een prachtige provincie aan de zuidkust van Ierland. Deze historische stad ligt op een eiland dat is ontstaan door een splitsing van de rivier de Lee. Met zijn gevarieerde landschap en rijke geschiedenis kunt u de mooiste autotochten in en rond Cork maken. Huur een auto zodat u de indrukwekkende omgeving van Zuidwest-Ierland kunt verkennen en flexibele excursies kunt maken. Zelfs als het regent, ben je nog steeds warm en droog en hoef je je plannen niet te veranderen vanwege het weer. De Ieren staan bekend om hun gastvrijheid en u zult dit gastvrije gevoel in Cork zeker ervaren.

Vertrek van de luchthaven in uw huurauto

Cork Airport is een van de drie grootste luchthavens van Ierland, naast Shannon en Dublin. Vanaf het vliegveld kunt u de mooiste routes kiezen om de omgeving te verkennen met uw huurauto. Het centrum van Cork ligt op ongeveer 10 minuten van het vliegveld, een goed uitgangspunt voor uitstapjes naar de zuidkust van Ierland. Huur snel en eenvoudig een auto en uw zorgeloze vakantie kan beginnen. Tip: Bedenk van tevoren welke excursies u vanuit Cork wilt maken, want het gebied is erg groot.

Mooie bestemmingen in Cork met een huurauto

Met de huurauto in het centrum van Cork

Cork Centrum

De gezellige winkelstraten en authentieke Ierse pubs geven Cork een unieke sfeer. De twee grote kathedralen zijn indrukwekkend: St. Finbar's Cathedral en St. Mary's Cathedral. Voor shopaholics is St. Patrick's Street een must. Dankzij uw huurauto hoeft u uw boodschappen niet in de trein of bus mee te nemen, want u kunt alles gemakkelijk meenemen in uw auto. In deze gezellige stad zijn er ook veel restaurants. Geniet van een hapje en een drankje in een van de typisch Ierse pubs of een van de sfeervolle restaurants die u terug in de tijd brengen. Beroemde gerechten uit deze regio zijn bloedworst en schapenmaag. De lokale bevolking eet dit bij voorkeur in combinatie met hun eigen gebrouwen Beamish bier. Wilt u de lokale producten leren kennen? Bezoek dan de Engelse markt in Cork. Op deze overdekte markt in Victoriaanse stijl kunt u de specialiteiten van de regio proeven.

Parkeerplaats voor auto's in Cork

Cork heeft een apart parkeerbeleid. Voor het parkeren in het centrum van Cork heeft u een parkeerschijf nodig. Deze zijn te koop in verschillende winkels in Cork zelf. Het is een soort kraskaart waarop de tijden worden aangegeven. Let ook op de borden, want die vertellen je vaak precies hoe lang je ergens kunt parkeren. Om in het hart van het centrum te zijn, kunt u uw huurauto het beste parkeren in de parkeergarage van North Main Street.

Nationale feestdagen in Ierland

St. Patrick's Day is de nationale feestdag in Ierland. Op 17 maart herdenken de Ieren de patroonheilige Saint Patrick. Naast deze vakantie heeft Ierland nog meer bijzondere dagen:

Nationale feestdagen
1 januari: Nieuwjaar
17 maart: St. Patrick's Day
1 mei: Dag van de Arbeid
Eerste maandag in juni: Bank Holiday
16 juni: Bloomsday
Eerste maandag in augustus: Bank Holiday
Eerste maandag in oktober: Bank Holiday
25 december: Kerstmis
26 december: St. Stephen's Day

Op deze dagen kan het drukker zijn dan gewoonlijk in het centrum van Cork of bij speciale attracties. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis.

Met uw huurauto door het Ierse platteland

Voor cultuur- en natuurliefhebbers is de zuidkust van Ierland een waar paradijs. Een huurauto brengt u langs de mooiste natuurgebieden met historische gebouwen en ruige landschappen. Dit typisch Ierse landschap met groene heuvels, ruige kustlijn en pittoreske dorpjes biedt voor elk wat wils. U kunt verschillende interessante musea bezoeken, zoals het Botermuseum. Dit museum gaat terug tot 1849 en herleeft de geschiedenis van Ierland. Hier kunt u alles leren over het voormalige botervak. Een ander interessant gezicht zijn de City Goals, een echte gevangenis die eruit ziet als een kasteel. In de buurt van Cork is het oudste kasteel van het land: Blarney Castle. Dit kasteel staat vooral bekend om zijn romantische uitdaging: Kussen van de steen...

Verkeer in Ierland

Het belangrijkste in het Ierse verkeer is natuurlijk dat je aan de linkerkant van de weg moet rijden. In het begin zal het even wennen zijn, maar zodra je in het verkeer komt, gaat het helemaal vanzelf. De borden zijn goed bewegwijzerd, niet alleen in het Iers maar ook in het Engels. Tip: Het is handig als u in Ierland een auto met automatische versnellingsbak huurt, zodat u niet meer hoeft te schakelen.

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

17 Ervaringen van onze klanten in Cork

Beoordeling van Jacqueline S.

“Snel ophalen, afzetten was nog makkelijker.”

Beoordeling van Lea F.

“plaatse ging alles aangenaam snel...”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat