Auto huren in Costa Rica

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Autohuur in Costa Rica: De populairste autohuur bestemmingen

Pura Vida in Costa Rica - Onderweg met een huurwagen

Zonsondergang op het strand van Costa Rica

Zonsondergang op het strand van Costa Rica

Costa Rica wordt door velen beschouwd als het gelukkigste land ter wereld om te ontdekken met een huurauto. Pura vida is een uitdrukking van geluk, vreugde en genot. Als u de levensfilosofie van de Costa Ricanen van dichtbij wilt ervaren, huur dan een auto en verken het land op uw eigen houtje. Oerwoudwandeling in een van de nationale parken, relaxen op het strand of dansen op reggae beats tot diep in de nacht. Hoe u zich uw perfecte vakantie in Costa Rica ook voorstelt, met een huurauto bent u altijd flexibel en onafhankelijk. Boek uw droomauto eenvoudig op MietwagenCheck en start uw reis door Costa Rica!

Autoverhuur Costa Rica: Waar kan ik een huurauto krijgen?

In Costa Rica kunt u uw gewenste voertuig ophalen op een van deze locaties:

Als u flexibel en onafhankelijk van het openbaar vervoer wilt zijn vanaf het eerste moment dat u aankomt, kunt u de auto van uw keuze direct na aankomst ophalen bij een autoverhuurbedrijf op een van de volgende luchthavens in Costa Rica:

Hoe duurzaam is het toerisme in Costa Rica?

Uitzicht op de bergen bij San José

Costa Rica zet zich in voor duurzaam ecotoerisme om zijn unieke natuurlijke landschappen te behouden. Rijd met de huurauto door Costa Rica en ervaar de natuur in haar mooiste ongerepte vorm.
Voor de avonturiers biedt Costa Rica huurauto tochten naar de deels nog actieve vulkanen in de bergketens van de Cordilleras. De meest populaire bestemmingen voor een huurauto excursie zijn de Poás, Arenal en Irazú vulkanen.

Driveboo Tip:

De Costa Ricanen hechten veel belang aan de menselijke band met de natuur. Als u in Costa Rica reist met uw huurauto, vindt u bijna uitsluitend biologische producten, waarvan sommige worden genoemd "mood food" omdat ze worden beschouwd als evenwichtig, genezend en ontgiftend.

Ontdek meer hoogtepunten in Costa Rica met een huurauto

Warmwaterbronnen in Costa Rica

Warmwaterbronnen in Costa Rica

 • Manuel Antonio Nationaal Park
 • Tortuguero Nationaal Park
 • Corcovado Nationaal Park
 • Rincón de la Vieja
 • Bahía Drake
 • La Fortuna Waterval
 • Cahuita Nationaal Park
 • Playas del Coco
 • Marino Ballena Nationaal Park

Bezienswaardigheden en natuurspektakels die u in Costa Rica met een huurauto kunt verkennen.

Costa Rica staat bekend om zijn adembenemende landschappen en machtige vulkanen. Veel van de vulkanen zijn zelfs nog steeds actief. Een van de meest populaire en spectaculaire vulkanen zijn:

 1. Arenal Vulkaan
 2. Irazú Vulkaan
 3. Poás Vulkaan

Maak bijvoorbeeld een uitstapje met uw huurauto naar de Poas-vulkaan. Het is 2704 meter hoog en de krater vangt het turquoise regenwater op. Via een weg kunt u met uw huurauto bijna tot aan de rand van de krater rijden, maar de toegang is vaak gesloten voor toeristen.

Arenal Vulkaan in Costa Rica

Arenal Vulkaan

Poas Vulkaan in Costa Rica

Poás Vulkaan

Met de huurauto naar Manuel Antonio Nationaal Park

Rij met uw huurauto van San José Zuid naar het Manuel Antonio Nationaal Park. Er zijn twee routes die u kunt kiezen voor deze reis. De ene, snellere route heeft meer kilometers (171 km), maar duurt slechts 2 uur en 35 minuten. Eerst gaat het naar het westen en dan naar het zuiden. Daarnaast loopt de route deels langs de kust. Men denkt dat er alleen maar voordelen zijn op deze route, dus waarom zou je je je een andere route voorstellen? Daarom:

Dit moet worden opgemerkt:

Tol wordt geheven op de route. Deze variëren tussen 360 en 750 CRC.

De tweede route gaat direct vanuit San José naar het zuiden. Het is slechts 111 kilometer lang, maar duurt minstens 3 uur en 36 minuten. Vaak kan de reistijd op deze afstand vertraging oplopen door de toename van het verkeersvolume.

Bij aankomst in het park zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld

 • u mag geen alcoholische dranken meenemen naar het park
 • U mag alleen bereid fruit meenemen en broodjes die geen afval produceren en fruitresten zoals appelsluizen kunnen het milieu niet aantasten.
 • Water en whirlpools zijn toegestaan.
 • Het park is op maandag gesloten voor bezoekers.
 • Openingstijden zijn van 7:00-16:00 uur.
 • Toegangskosten ongeveer 16 Euro
Zonsondergang in Manuel Antonio Nationaal Park

Zonsondergang in Manuel Antonio Nationaal Park

Het park werd in 1972 uitgeroepen tot nationaal park, omdat de Costa Ricanen op zoek waren naar een manier om hun natuur te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Het is een van de mooiste en meest biodiverse parken ter wereld. Hoewel het een van de kleinste natuurparken van Costa Rica is, is zijn schoonheid en diversiteit onschendbaar. Bezoekers van het park kunnen wandelen over paden door het regenwoudlandschap, ontspannen op de mooiste stranden van Costa Rica, koraalriffen bewonderen en dieren ontmoeten in hun natuurlijke omgeving. Bijvoorbeeld de luiaard, waar Costa Rica zeer beroemd om is. Er zijn ook leguanen en zeldzame apensoorten.

Hagedis Costa Rica

hagedis

Luiheid van de luiaard in costa rica

laksheid

Kapucijner aapjes costa rica

kapucijnaap

Hoe kom ik met een huurauto bij de Rio Celeste waterval?

Met een huurauto bereikt u het gebied waar de Rio Celeste waterval zich bevindt vanaf San José in slechts 3 uur en 30 minuten als u gebruik maakt van tolwegen. De huurauto staat geparkeerd op de parkeerplaats voor het Nationaal Park van de Tenorio Vulkaan en het avontuur begint.

Rio de Celeste waterval van bovenaf
Rio Celeste