Auto huren in Namibië

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Autohuur in Namibië: De populairste autohuur bestemmingen

Met een huurauto door Namibië

Onderweg in Namibië

Onderweg in Namibië

Namibië ligt in het zuidwesten van Afrika en is de perfecte reisbestemming voor elke rustzoeker en natuurliefhebber. Boek een huurauto en ontdek Namibië zelf. Namibië is een van de dunbevolkte landen ter wereld, een combinatie van struikgewas, savanne en woestijn. Daarnaast biedt de hoofdstad Windhoek veel voor liefhebbers van stedentrips. Door haar verleden als Duitse kolonie wonen er nog steeds veel Duitstalige inwoners in het land. De beste manier om uw huurauto in Namibië op te halen is direct na aankomst op Windhoek Airport. Van daaruit kunt u met uw huurauto naar het stadscentrum of direct naar de uitgestrekte wildernis van Namibië rijden.

Huur een auto direct op Windhoek Luchthaven (WDH)

Wij raden u aan om vooraf een huurauto te bestellen via het internet. Met onze hulp kunt u verschillende aanbiedingen van verschillende aanbieders vergelijken en een auto vinden die aan uw wensen en prijsverwachtingen voldoet. Boek uw huurauto ontspannen en geïnformeerd van thuis uit. Niet alleen begint u uw verblijf in Namibië veel ontspannener, maar u kunt ook extra's boeken zoals een navigatiesysteem of een kinderzitje. Door vooraf te reserveren, staat uw voertuig bij aankomst op Windhoek Airport op u te wachten en kan uw reis direct beginnen.

Huur een auto in Namibië

Windhoek Huurauto

Windhoek verkennen met een huurauto

Met een huurauto kunt u de verschillende vegetatiezones van Namibië gemakkelijk bereiken. In tegenstelling tot de rest van Namibië is de hoofdstad Windhoek zeer Europees. Stap in uw huurauto en maak een reis naar de hoofdstad. Het verkennen van Namibië met een huurauto is zeer comfortabel omdat er bijna geen openbaar vervoer is.

Driveboo Tip:

Het huren van een SUV en all-terrain voertuigen is vooral populair in Namibië. Zo bent u ook veilig en comfortabel in het land op minder goed geasfalteerde wegen.

Welke steden in Namibië moet ik bezoeken?

Naast de hoofdstad Windhoek kunnen deze steden van Namibië ook interessant zijn:

bestemming voor een dagtocht Afstand tot Windhoek reistijd
Lüderitz 685 km 7 h 55 min.
Walvisbaai 395 km 3 h 55 min.
Ondangwa 680 km 6 u 40 min.
Otjiwarongo 250 km 2 u 30 min.

De steden en hun bezienswaardigheden in een oogopslag

Lüderitz

Lüderitz ligt in het zuiden van Namibië aan de Atlantische Oceaan. De baai is genoemd naar Alof Lüderitz, een tabakshandelaar uit Bremen. Hij verwierf de baai in de hoop er minerale grondstoffen te vinden en bouwde er een handelspost. Zoals de naam misschien al heeft onthuld, behoort Lüderitz tot de voormalige Duitse koloniën. In de loop der jaren is de diamantwinning echter meer en meer naar het zuiden verschoven. De stad is zeer doordrenkt van geschiedenis en als u in de buurt met uw huurauto zijn de moeite waard een omweg. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige wit-rode vuurtoren of bewonder goed bewaard gebleven gebouwen uit de Welheminische keizertijd. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de kust en met een beetje geluk kunt u zelfs pinguïns en flamingo's zien.

Walvisbaai

Ook bekend als Walfischbuchtl ligt aan de Atlantische Oceaan en ligt 9,5 uur ten noorden van Lüderitz met de auto. De kuststad fascineert met zijn grote haven (de grootste haven van Namibië) en met dierlijke hoogtepunten. U kunt bijvoorbeeld een boottocht maken waarbij u Define en zeehonden kunt zien, of als u geluk heeft kunt u zelfs walvissen zien. Het is ook de moeite waard om met een huurauto naar de "DUNE 7" te rijden - een geweldig uitkijkpunt.

Ondangwa

De stad Ondangwa ligt in het noordelijke deel van Namibië en haar naam betekent: "Het einde van het Ondonga tijdperk". Als u van de gelegenheid gebruik maakt en met uw huurauto naar Ondangwa rijdt, mag u de volgende bezienswaardigheden niet missen:

 • Etosha Nationaal Park
 • Een grote keuze aan wandel- en mountainbikeroutes en -routes
 • De lokale markt
 • De voormalige residentie van de koning van Ondonga

Otjiwarongo

Gezicht op de Waterberg

Gezicht op de Waterberg

De stad ligt ten noorden van de hoofdstad Windhoek en de naam betekent: "mooie plek van het dikke vee". Zoals de naam al doet vermoeden, gaat de economie in Otjiwarongo vooral over landbouw. U kunt bijvoorbeeld ook de krokodillenkwekerij aan de oostelijke rand van de stad bezoeken of een wandeling maken naar het plateau van de Waterberg.

Namibië is een vakantiebestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Skeletkust in Namibië

Skeletkust in Namibië

In Namibië kunt u genieten van het adembenemende landschap en uw ziel laten bungelen. Mis deze hoogtepunten niet:

 • Etosha Nationaal Park
 • Sossusvlei
 • Skelet Kust
 • Twijfelfontein
 • Dadvlei
 • Duin 45

Wetenswaardigheden over het verkeer in Namibië

 • De in Namibië genoemde "pads" (wegen) zijn in goede staat en beslaan een lengte van 45.000 km. Ongeveer 5.000 km van de wegen zijn geasfalteerd en daardoor zeer gemakkelijk te berijden met een huurauto.
 • In Namibië is links verkeer van toepassing.
 • Bij het rijden met de huurauto dient men rekening te houden met de zijdelingse groeven die veroorzaakt worden door het vele verkeer op de weg.
 • Op het kruispunt is het niet recht voor-links, maar wie als eerste op het kruispunt staat, mag rijden.
 • Een groot deel van het land wordt bezet door de Namib-woestijn...
 • Namibië maakt deel uit van het Gemenebest van Naties...
 • Het bestuurssysteem in Namibië is een parlementaire democratie.
 • Slechts 2,1 miljoen inwoners wonen in Namibië. Het land wordt beschouwd als een van de minst bevolkte landen ter wereld.

Wanneer is de beste tijd om naar Namibië te reizen voor een autoverhuur vakantie?

Namibië Landschap

Het subtropische klimaat in Namibië kan voor veel vakantiegangers een probleem zijn. Vooral oudere vakantiegangers die niet gewend zijn aan de hitte kunnen problemen krijgen. De Namibische winter is het meest geschikt om het land te verkennen. Overdag kan het 25 graden Celsius bereiken, maar 's nachts koelt het aanzienlijk af. De Namibische winter omvat de maanden mei, juni, juli, augustus en september.

Welke dieren zijn er in Namibië?

zebra's
Olifant met huurauto
leeuw

Veel toeristen trekken naar Namibië vanwege de prachtige natuur en landschappen, maar ook omdat ze hopen de Namibische fauna van dichtbij te kunnen ervaren. In Namibië leven veel dieren die we allemaal in Europa hooguit kennen van de dierentuin. In Namibië heb je de kans om deze exotische dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, maar er zijn ook nationale parken en privé wildparken en reservaten. Hier zijn een paar voorbeelden van Namibische wilde dieren:

 • neushoorns
 • giraffen
 • wilde katten
 • leeuwen
 • krokodillen
 • olifanten
 • zebra's
 • wrattenzwijnen
 • waterbuffel
 • antilopen
 • hyena's

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn huurauto in Namibië?

Huurautoverzekering

In principe raden wij al onze klanten een volledig uitgebreide verzekering zonder of met terugbetaling van het eigen risico aan. Deze verzekering dekt meestal alle schade aan het voertuig. Als u veel over onverharde wegen reist en het omliggende landschap van de hoofdstad Windhoek wilt verkennen, raden wij u aan om een extra glas- en bandenverzekering en een bodemverzekering af te sluiten. Als u veilig wilt zijn, kunt u ook een dak- en passagiersverzekering afsluiten.