Auto huren in Thailand

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Autohuur in Thailand: De populairste autohuur bestemmingen

Reizen in Thailand met een huurauto

Het koninkrijk Thailand, centraal gelegen in Zuidoost-Azië, is een constitutionele monarchie met ongeveer 70 miljoen inwoners op een oppervlakte van ongeveer 510.000 vierkante kilometer. In Thailand vindt u alles wat een vakantieganger wenst, of het nu gaat om sportieve activiteiten of culturele bezienswaardigheden. Deze zijn gemakkelijk te bereiken met een huurauto. Thailand heeft 60 miljoen inwoners, waarvan er meer dan 10 miljoen in de hoofdstad Bangkok wonen. De meeste toeristen halen ook hun huurauto op in Bangkok airport en rijden weg om het land te verkennen. Andere populaire vakantiegebieden zijn Phuket en het eiland Koh Samui. Op het populaire Thaise vakantie-eiland is er ook Koh Samui airport met tal van autoverhuurbedrijven.

Huurauto Bangkok

Het "Grote Paleis" in Bangkok, Thailand....

Huurauto Koh Samui

"Wat Plai Laem" Temple Koh Samui, Thailand...

Hoogtepunten die gemakkelijk bereikbaar zijn met een huurauto en vervolgens per boot zijn de eilanden Ko Chang, Ko Samui en de archipel Ko Phi Phi Phi.

Vooral de regio Phuket is gemakkelijk te verkennen met een huurauto en een van de mooiste bestemmingen van dit land. Phuket airport autoverhuur heeft een breed scala aan automodellen. Selecteer eenvoudigweg de auto die bij uw behoeften past. U kunt bijvoorbeeld een kleine auto of een terreinwagen SUV huren.

Autoverhuur Thailand: De straten van het land

Onderweg in Thailand

Ontdek Thailand op uw eigen houtje

De straten van Thailand kunnen worden onderverdeeld in vijf categorieën. De kleinste wegen zijn de Toks, die niet met een huurauto kunnen worden bereden. Het is beter om met een huurauto naar de Soi te rijden, waar autoverkeer mogelijk is. Het is echter niet mogelijk om hier met tegenliggend verkeer te rijden. De belangrijkste verbindingswegen zijn de Thanons. De kwaliteit en breedte van de wegen varieert van provincie tot provincie, dus is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het besturen van een huurauto.

De belangrijkste transportassen van Thailand zijn de snelwegen. Deze wegen zijn zeer goed te berijden met een huurauto en breder dan de "Thanons". Op sommige snelwegen moet er tol betaald worden met de huurauto.

De vijfde categorie is de autosnelwegen. Er zijn momenteel twee snelwegen in Thailand: vanuit Bangkok oostwaarts (snelweg 7) en een ring (snelweg 9) rond Bangkok. In Bangkok en omgeving zijn er ook snelwegen, zogenaamde snelwegen, waarvoor tol moet worden betaald.

Verkeer in Thailand: voorzichtigheid is geboden.

Wegverkeer in Bangkok

Wegverkeer in Bangkok

Afhankelijk van de bron heeft Thailand een wegennet van 45.000 tot 57.000 km, waarvan het grootste deel geasfalteerd is. De motor en de scooter zijn nog steeds het meest gebruikte vervoermiddel van de Thaise bevolking.

Ook nu nog is verkeersveiligheid een brandende kwestie in Thailand; in 2003 waren verkeersongevallen een van de drie belangrijkste doodsoorzaken. Thailand heeft een van de hoogste sterftecijfers in de wereld. De belangrijkste oorzaken zijn het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften, zoals het rijden op een motorfiets zonder helm, het gebruik van mobiele telefoons en smartphones tijdens het rijden en het rijden onder invloed van alcohol. Het vermijden van ongevallen en het niet verlenen van hulp zijn wijdverbreid en reddingsvoertuigen worden vaak niet doorgelaten.

Welke verkeersregels moet ik volgen in Thailand?

verkeerssituatie reglement
Snelheid van dorpen 50 km/h
Snelheid op de snelweg 120 km/u
Snelheid landweg 90 - 100 km/h
Snelheid verhoogde weg 80 - 120 km/h
Links/rechts verkeer links verkeer
bloed-alcoholgrenswaarde 0,5 per mille
verplicht gebruik van veiligheidsgordels ja, op de voorstoelen
beweeglijk Telefoongesprekken mogen alleen via de handsfreeset worden gevoerd.
Bijzondere voorschriften van het land Omdat veel verkeersregels worden genegeerd, is voorzichtig rijden aan te bevelen.