Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Nordhausen

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Gerhard: “Van het boeken tot het afleveren van de auto, alles ging geweldig.”

1 van 145 beoordelingen voor Nordhausen
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Nordhausen

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Nordhausen bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 29 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Fiat 500 3dr A/C
12 Dagen van 20.07 - 01.08.2024
Voorbeeld auto
vanaf 33 € per dag
Compactklasse

De meest geboekte huurauto

bijv. Opel Astra 4dr A/C
12 Dagen van 20.07 - 01.08.2024
Voorbeeld auto
vanaf 34 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Volkswagen Polo
12 Dagen van 20.07 - 01.08.2024
Voorbeeld auto

Ontdek Nordhausen en het Harzgebergte met een huurauto

Harz in Nedersaksen

Heeft u altijd al eens het Harz gebergte willen verkennen met een huurauto? De stad Nordhausen is het ideale uitgangspunt. Ontdek de districtsstad in het noorden van Thüringen aan de rand van het Harzgebergte op een ontspannen manier met een huurauto. In Nordhausen kunt u kennismaken met belangrijke gebouwen zoals de Dom van het Heilige Kruis. De stad is ook bekend om zijn productie van gedistilleerde dranken, bijvoorbeeld Nordhäuser Doppelkorn. Breng zeker ook een bezoek aan het Harzgebergte, met zijn nationaal park en andere natuurparken met UNESCO-werelderfgoed. Met MietwagenCheck kunt u het aanbod van autoverhuurders in Nordhausen vergelijken , online een huurauto boeken en op eigen gelegenheid reizen.

Waar kan ik het beste een auto huren in Nordhausen?

Filialen van de bekende autoverhuurbedrijven zijn te vinden in de buurt van het stadscentrum. U kunt zelf beslissen welke afhaallocatie het beste bij u en uw plannen past. Op het station van Nordhausen rijden regionale sneltreinen naar Halle en Kassel. Er zijn ook verbindingen naar Berlijn. Vanuit Nordhausen kunt u ook Hamburg , Frankfurt of München bereiken via ICE.

Huur een auto op de luchthaven en rijd naar Nordhausen

Luchthaven Afstand tot Nordhausen
Luchthaven Erfurt-Weimar ERF 80 km
Leipzig/Halle Luchthaven LEJ 120 km
Luchthaven Hannover HAJ 150 km

De dichtstbijzijnde luchthaven is Erfurt-Weimar Airport (ERF) ten zuiden van Nordhausen. Daarnaast vindt u de luchthaven Leipzig/Halle (LEJ) ten oosten van de stad en, het verst weg, de luchthaven Hannover (HAJ) ten noordwesten van de stad. Er zijn lijnvluchten naar nationale en internationale bestemmingen, maar ook chartervluchten vanaf alle luchthavens. U kunt dus comfortabel met het vliegtuig aankomen en een huurauto huren . Daarna kunt u op uw gemak naar Nordhausen gaan.

Huur een auto en bezoek Nordhausen

Nordhausen is de Thüringer toegangspoort tot het Harzgebergte. De prachtige omgeving en het ruime aanbod aan vrijetijdsactiviteiten, evenals de verscheidenheid aan kunst en cultuur, geven de stad een bijzondere charme. Maar Nordhausen biedt ook plezier, avontuur en avontuur. Gasten kunnen een ritje maken met een stoomlocomotief in het Harzgebergte. Voor fijnproevers is een proeverij van echte Doppelkorn de moeite waard. Als u liever sportief bezig bent, kunt u ook gaan klimmen in het hoge touwenparcours op de Petersberg.

Panoramisch uitzicht op Nordhausen

Panoramisch uitzicht op Nordhausen

De populairste bezienswaardigheden in Nordhausen

Het herkenningsteken van de stad is het standbeeld van Roland bij het oude stadhuis. Het herdenkt de val van de raad in 1375. Het stadhuis is nog goed bewaard gebleven en ziet er nog net zo uit als rond 1610. Rond het stadscentrum vindt u delen van de oude stadsmuur. In Nordhausen kunt u langs talrijke trappen lopen die kenmerkend zijn voor de stad. Het grote aantal parken en groene ruimten in Nordhausen is indrukwekkend. In totaal vindt u hier 80 hectare groene ruimte en ongeveer 18.000 bomen omzomen de straten in het stadsgebied.

Driveboo Tip:

Bezoekt u Nordhausen in juni? Dan mag je het beroemde Roland Festival niet missen. Sinds 1955 heeft het festival elk jaar ongeveer 100.000 bezoekers naar de stad getrokken. Het duurt drie dagen en is een echt hoogtepunt in de Harz.

Theater in Nordhausen

Theater in Nordhausen

Stadsmuur in Nordhausen

Stadsmuur in Nordhausen

Excursies met de huurauto in de omgeving van Nordhausen

Met een huurauto kunt u zelfstandig andere bestemmingen bezoeken. Nordhausen is ideaal gelegen. Van hieruit kunt u zich snel onderdompelen in de natuur van het Harzgebergte en tegelijkertijd gemakkelijk grotere steden bereiken. Hieronder vindt u een klein overzicht met ideeën voor excursiebestemmingen en de respectievelijke afstand per huurauto:

Excursie bestemming Afstand van Nordhausen
Wandeling vanuit Ilfeld 10,7 km
Natuurpark Zuid-Harz 17,3 km
Natuurreservaat Rüdigsdorfer Schweiz 6,8 km
Goldene Aue met kastelen 23 km
Herdenkingsplaats concentratiekamp Mittelbau-Dora 7 km
Wandeling op de Brocken 53,7 km

Nordhausens verleden tijdens de Tweede Wereldoorlog

Van 1937 tot 1945 was het bewapeningscentrum Mittelwerk Dora bij Nordhausen gevestigd, en vanaf augustus 1943 het concentratiekamp Mittelbau. Begin april 1945 verwoestten twee luchtaanvallen van de Royal Air Force op Nordhausen driekwart van het stadsgebied, waaronder talrijke cultuurmonumenten . Ongeveer 8.800 mensen verloren het leven bij deze aanval. Britse luchtaanvallen verwoestten ook grote delen van de stad. De situatie voor de bevolking na de aanslagen kan alleen worden beschreven met de term "inferno". Maak van de gelegenheid gebruik en verken de stad Nordhausen samen met zijn geschiedenis flexibel en onafhankelijk met goedkope huurauto's uit onze prijsvergelijker.

Verzekering voor uw huurauto in Nordhausen

Verzekering

Voor een reis naar Nordhausen en de Harz regio is het kiezen van de juiste verzekering erg belangrijk. Wij raden een volledige omniumverzekering zonder eigen risico aan. U kunt dit toevoegen aan uw boeking. Selecteer de juiste filter op onze homepage en u ontvangt alleen aanbiedingen met deze verzekering.

Voordelen van een volledige omniumverzekering zonder eigen risico:

  • Volledig gedekt in geval van een schadegeval
  • Geen extra betalingen te verwachten
  • Bespaar tijd bij het ophalen van uw huurauto

Extra chauffeurs voor uw bezoek aan het Duitse Harzgebergte

Een bezoek aan het Harzgebergte kan snel vermoeiend worden, aangezien u veel zult moeten lopen en rijden. Om ervoor te zorgen dat de rit met de huurauto niet te inspannend wordt, kunt u gemakkelijk een extra bestuurder opgeven. Deze persoon is volledig gedekt in geval van schade en kan de auto ook besturen. Informeer het autoverhuurbedrijf over elke extra bestuurder. De bestuurder is alleen verzekerd als het autoverhuurbedrijf hiervan op de hoogte is.

Lente in Thüringen met een huurauto

Hainich Nationaal Park

In de lente ontwaakt niet alleen de natuur in een nieuw licht - ook reislustigen worden weer actief. Met een huurauto hebt u de flexibiliteit om Thüringen in het voorjaar te ontdekken. Voor een voorjaarsbezoek aan Nordhausen raden wij een omweg naar het Nationaal Park Hainich aan. Het park straalt in het voorjaar in groene kleuren en is zelfs aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Het biosfeerreservaat in het Thüringer Woud staat ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en biedt de mogelijkheid om in het voorjaar al prachtige bloemen in hun eerste bloei te zien.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat